Conte stao u odbranu Chelseaja zbog prodaje Salaha

"Nije to isti igrač"

Conte stao u odbranu Chelseaja zbog prodaje Salaha

Midhat Šljivak

Mohamed Salah čovjek je o kojem priča kompletan fudbalski svijet.

Sjajni ofanzivac Liverpoola je bez dileme jedan od najboljih fudbalera svijeta i mnogi ne mogu vjerovati da ga je Chelsea tako lako odlučio prodati Romi 2016. godine.

Povratkom u Englesku u dres Liverpoola Salah je potpuno eksplodirao i mnogi zamjeraju Chelseaju i tadašnjem menadžeru Joseu Mourinhu zbog prodaje sjajnog Egipćanina.

Mourinho je danas odlučio da progovori i optužio je rukovodstvo londonskog kluba za prodaju Salaha i istakao je kako on nije ništa nije znao o tome.

"Ljudi kažu da sam ja taj koji je prodao Salaha, ali ustvari je sasvim suprotno. Ja sam kupio Salaha. Htio je da igra više minuta, da bi postao iskusniji, htio je otići i poslali smo ga na posudbu u Fiorentinu. Tamo je počeo sazrijevati. Chelsea je odlučio da ga proda, OK? A, kada kažu da sam ja taj koji ga je prodao, to je laž. Ja sam ga kupio. Saglasio sam se samo da ga pustimo na posudbu, mislio sam da je to neophodno", istakao je Mourinho.

U odbranu Chelseajeve odluke stao je današnji menadžer Antonio Conte. On je dao posve razumno objašnjenje za kompletnu situaciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moramo uporediti Salaha od prije četiri ili pet godina i danas. Današnji Salah je mnogo, mnogo bolji fudbaler. Dosta je napredovao i iskustvo igranja u Italiji mu je pomoglo. On je sada mnogo drugačiji igrač u odnosu na prije i teško je donositi odluke", istakao je Conte.

Pored Salaha Chelsea je u svojim redovima imao i Romelua Lukakua, te Kevina De Bruynea, ali nijedan od njih nije uspio da se dokaže na Stamford Bridgeu, te su karijere napravili u drugim klubovima.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi