Što je Marotta radio u Juventusu nastavlja u Interu: Zvijezda Serije A stiže u Inter i to besplatno

Zvučni transfer u najavi

Što je Marotta radio u Juventusu nastavlja u Interu: Zvijezda Serije A stiže u Inter i to besplatno

A. Čaušević

Giuseppe Marotta je jedan od najzaslaužnijih ljudi zašto je Juventus opet u vrhu evropskog fudbala. 

Marotta je u Torinu pokazao da ima i više nego odlične pregovaračke sposobnosti dovođenjem niza slobodnih igrača, prije svih Andree Pirla, Paula Pogbe, Samija Khedire i Danija Alvesa.

Iskusni sportski direktor je Juventus napustio prošle godine nakon što mu je istekao ugovor, da bi se nakon toga priključio Interu.

Ono što je radio s Bianconerima, Marotta nastavlja s Nerazzurrima. Na Giuseppe Meazzu je besplatno stigao Diego Godin, a sljedeći na redu je Dries Mertens.

Dries Mertens se izjednačio s legendarnim Maradonom

Mertensu ugovor s Napolijem ističe na ljeto 2020. godine, a italijanski mediji jutros pišu da će iskusni Belgijanac od sljedeće sezone nositi dres Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Corriere dello Sport piše da je 32-godišnjak je ranije odbio unosnu ponudu iz Kine te da će s Interom potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan šest miliona eura po sezoni.

Mertens je član Napolija od 2013. godine, a jedan od razloga zašto želi ostati u Italiji je san da postigne 100 golova u Seriji A. Trenutno je na cifri od 88.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi