Copa America obećava spektakl: Poznate su grupe, žrijeb je spojio sjajne mečeve
FOTO: EPA

SAD domaćin 2024. godine

Copa America obećava spektakl: Poznate su grupe, žrijeb je spojio sjajne mečeve

H. Zilić

Naredne godine ljeto će biti u znaku EURO-a u Njemačkoj, ali neće biti ništa manje fudbalskog uzbuđenja i van evropskih kontinenata posebno kada su u pitanju američke selekcije.

Od 20. juna do 14. jula SAD je domaćin novog izdanja popularne Copa Americe. Pored deset selekcija iz Južne Amerike, ovaj put će učestvovati i šest selekcija iz Sjeverne i centralne Amerike.

Dakle, to će biti prava fudbalska poslastica i sigurno dosta uzbuđenja u najavi, a sinoć su izvučene i grupe Copa Americe.

U grupi A će igrati Argentina, Peru, Čile, te pobjednik duela Kanada i Trininad i Tobago u kojem su Kanađani favoriti, dakle ova grupa već obećava dosta uzbuđenja.

Grupa B ništa manje neće biti uzbudljiva tu su Meksiko, Ekvador, Vencuela, Jamajka.

Oglasi

Domaćin SAD je uvršten u grupu C, a protivnici će biti još selekcije Urugvaja, Paname i Bolivije, a ovo je nekako grupa gdje imamo dva izrazita favorita, to su SAD i Urugvaj.

I konačno u grupi D igrat će Brazil, Kolumbija, Paragvaj i bolji iz duela Honduras - Kostarika.

Dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe izborit će plasman u četvrtinu finala tako da će se igrati po klasičnom nokaut sistemu.

COPA America bi mogla biti jedna od najbolje organizovanih, a igrat će se u 13 gradova: Arlington, Atlanta, Austin, Charlotte, New York, Houston, Inglewood, Santa Clara, Glendale, Las Vegas, Kansas City, Miami i Orlando.

Ovo će svakako biti i jedna od proba za SAD koji je 2026. godine domaćin Mundijala zajedno sa Meksikom i Kanadom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi