Fudbaler Barcelone u dresu Sjedinjenih Država napravio neoprostivo, pa se kajao: "On nas ne poštuje"

Izgubio živce

Fudbaler Barcelone u dresu Sjedinjenih Država napravio neoprostivo, pa se kajao: "On nas ne poštuje"

Edmir Škorić

Dva žuta u samo nekoliko sekundi, bezobrazno ponašanje i ostavljanje tima na cjedilu. Kasnije je ostalo samo da uputi svima izvinjenje, ali čini se da je Amerikanac zaistao pretjerao sinoć.

Bivša zvijezda Barcelone Sergino Dest (23) nije mogao da se smiri nakon sudijske odluke koja je istini za volju zaista pogrešna, ali to nije bio razlog za ovakvo ponašanje.

Naime, u 38. minuti utakmice između Trinidad i TobagA i SAD-a, Dest je stigao do lopte na liniji, ali je sudija odlučio da je korner iako je mladi bek uvjeren bio da je došao do lopte prije nego je izašla izvan terena.

Dest, koji je na pozajmici iz Barcelone u PSV-u, počinje da se buni i napucava loptu iz sve snage. Dobio je žuti karton od sudije, saigrači ga smiruju, no on na kraju svega ironičnim poljupcem u ruku i daljim uvredama časti sudiju, nakon čega je dobio i drugi žuti karton.

Oglasi

Imao je verbalne okršaje sa nekim saigračima dok je napuštao teren - prvo sa kapitenom Timom Reamom, a potom i sa golmanom Mattom Turnerom.

Uprkos porazu rezultatom 2:1, SAD su se plasirale u polufinale Lige nacija, te osigurale svoje mjesto na Copa Americi sljedeće godine, budući da su u prvom meču četvrtfinala Lige nacija slavili sa 3:0.

Nakon utakmice, kapiten Ream se požalio na Destovo ponašanje: "To je potpuno nepoštovanje prema saigračima na terenu, ljudima na klupi. To je nepoštovanje prema igri i sudijama. To je nešto što on treba da shvati. To je potpuno promijenilo igru, plan meča, sve".

Sergino Dest bijesan napušta teren, kasnije je tek shvatio šta je napravio

Dest je prvi reprezentativac SAD-a od 1990. koji je isključen dva puta u kalendarskoj godini, nakon što je isključen protiv Meksika u junu.

Oglasi

Nakon svog ispada, bek se izvinio putem Instagrama, napisavši: “Želio bih da se izvinim svojim saigračima, osoblju, navijačima, cijeloj naciji zbog svog ponašanja, bilo je neprihvatljivo, sebično i nezrelo kako sam dozvolio timu da bude oslabljen. Ovo je nešto iz čega moram naučiti, neće se ponoviti!".

Selektor SAD-a: Ugrozio je brojne momke, neoprostivo

Međutim, sasvim je moguće da američki selektor Gregg Berhalter (50) više neće imati puno razumijevanja za Desta i nije isključeno da ga pošalje na hlađenje.

“Ugrozio je brojne momke, natjerao ih da rade mnogo dodatnog posla po ovom vremenu, i to je neoprostivo,” rekao je selektor Berhalter o potezu Desta.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

“Ponosimo se time što ostajemo mentalno disciplinirani, borimo se sa svim vrstama uslova, bilo da su to dobre ili loše odluke. Trebalo bi da nastavimo i da odgovorimo na odgovarajući način, a to očigledno nije bio pravi Serginov odgovor".

SAD će sljedećeg ljeta biti domaćin kontinentalnog turnira u organizaciji južnoameričke asocijacije CONMEBOL, ali nije automatski kvalifikovan. Zajedno s Meksikom i Kanadom, SAD su također domaćini predstojećeg Svjetskog prvenstva u ljeto 2026.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi