Brazilci u finišu "rasplakali" Kolumbijce, tri reprezentacije osigurale nastup u nokaut fazi
FOTO: EPA

Copa America

Brazilci u finišu "rasplakali" Kolumbijce, tri reprezentacije osigurale nastup u nokaut fazi

H. Zilić

U toku je i Copa America, kontinentalno takmičenje za najbolje fudbalske selekcije Južne Amerike.

Sinoć su u grupi B sjajan meč odigrali Brazil i Kolumbija, a Brazilci su nakon preokreta slavili sa 2:1.

Vodila je Kolumbija od desete minute golom Diaza sa 0:1, ali u finišu preokret Brazila. Prvo je Firmino u 78. minuti poravnao na 1:1, a onda je Casemiro u trećoj minuti nadoknade pogodio za trijumf Brazila, koji je tako treća selekcija koja je osigurala nastup u nokaut fazu ovogodišnje Copa Americe.

Brazil je lider grupe sa devet bodova iz tri utakmice i osigurali su plasman u četvrtfinale.

Kolumbija je drugoplasirana sa četiri boda, ali i četiri utakmice, tako da su oni završili takmičenje u grupnoj fazi i sada čekaju rasplet u posljednjim mečevima grupe gdje se sastaju Brazil - Ekvador i Venecuela - Peru.

U grupi A lider je Argentina sa sedam bodova, Čile je drugoplasirani sa pet bodova iz tri utkamice i te dvije selekcije su osigurale plasman u četvrtfinale.

Copa America se nastavlja večeras utakmicom trećeg kola grupoe A, a sastaju se Bolivija - Urugvaj i Čile - Paragvaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi