Urugvaj deklasirao Boliviju, šok za Amerikance
FOTO: EPA

Copa America, grupa C

Urugvaj deklasirao Boliviju, šok za Amerikance

Haris Zilić

Nastavljena je Copa America utakmicama drugog kola grupe C, a vidjeli smo i drugo veliko iznenađenje na ovogodišnjem izdanju. Domaća selekcija SAD-a imala je noć za zaborav.

Amerikanci su u drugom kolu grupe C poraženi od Paname rezultatom 2:1 i tako se doveli u nezgodnu situaciju kolo prije kraja grupne faze.

Gledali smo duel sa tri gola, VAR-om, dva crvena kartona, tako da je u Atlanti bilo i više nego uzbudljivo.

Strijelci za Panamu bili su Blackman u 26. i Fajardo u 83. minuti utakmice, za SAD pogodio je Balogun u 22. minuti utakmice.

Početak utakmice je dao naslutiti da će ovo biti neizvjesna noć za Amerikance. Prvo je nakon VAR-a poništen pogodak Mc Kenniea u petoj minuti, a zatim je Weah dobio direktan crveni karton u 18. minuti.

U redovima Paname crveni karton dobio je Carrasquilla u 88. minuti, ali do kraja je njegova reprezentacija izdržala i došla do velike pobjede.

Oglasi

U drugom duelu drugog kola grupe C Urugvaj je deklasirao Boliviju sa 5:0.

Urugvaj je u ovoj utakmici fino rasporedio strijelce, a mrežu Bolivije pogađali su Pellistri (8. minut), Nunez (21. minut), Araujo (77. minut), Valverde (81. minut), Bentacur (89. minut).

Nakon dva kola u grupi C lider je Urugvaj sa šest bodova, Panama i SAD imaju dva boda, a Bolivija je već otipsana bez bodova.

U posljednjem kolu Panama igra upravo protiv Bolivije i imaju priliku da izbore senzacionalan plasman u nokaut fazu. SAD će tražiti pobjedu protiv Urugvaja jer im samo ona igra u borbi za četvrtinu finala.

Copa America, grupa C, 2. kolo:

Panama - SAD 2:1

Urugvaj - Bolviija 5:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi