Kolumbija izborila nokaut fazu, Brazil se naljutio
FOTO: EPA

Copa America, grupa D, 2. kolo

Kolumbija izborila nokaut fazu, Brazil se naljutio

Haris Zilić

Copa America nastavljena je utakmicama drugog kola grupe D, a sinoć nije bilo iznenađenja, favoriti su bili i više nego sigurni te upisali ubjedljive trijumfe.

Kolumbija je kolo prije kraja grupne faze osigurala plasman u četvrtinu finala.

Kolumbijci su sa sigurnih 3:0 savladali Kostariku u utakmici u kojoj je na terenu postojala samo jedna ekipa.

Povela je Kolumbija 1:0 golom Diaza iz penala u 31. minuti, a golove su još dali Sanchez u 59. i Cordoba u 62. minuti meča.

Brazil se naljutio i nakon kiksa u prvom kolu i remija protiv Kostarike 0:0, sinoć su razbili Paragvaj rezultatom 4:1.

Strijelci za Brazil bili su Vinicius Junior u 35. minuti, Savio u 43. minuti, Vinicius Junior u petoj minuti sudijdke nadoknade prvog poluvremena i Paqueta iz penala u 65. minuti.

Oglasi

Ovome dodajmo da ja Paqueta promašio i penal u 31. minuti utakmice.

Za Paragvaj je počasni gol dao Alderete u 48. minuti, a Paragvajci su meč završili s igračem manje jer je Cubas u 81. minuti dobio crveni karton.

Dakle u grupi D Kolumbija je lider sa šest bodova osigurali su plasman u četvrtinu finala kolo prije kraja.

Brazil ima četiri boda, Kostarika je na jednom bodu, Paragvaj je bez bodova.

Brazil je blizu nokaut faze i u posljednjem kolu igraju protiv Kolumbije dovoljan im je i bod, Kostarika igra protiv Paragvaja i ima još matematike šanse za četvrtinu finala.

Copa America, grupa D, 2. kolo:

Kolumbija - Kostarika 3:0

Brazil - Paragvaj 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi