Cordoba: Titule se ne osvajaju brojem pratilaca na društvenim mrežama

Nekadašnji štoper Intera

Cordoba: Titule se ne osvajaju brojem pratilaca na društvenim mrežama

Nekadašnji kolumbijski reprezentativac i fudbaler Intera Ivan Cordoba dao je veoma zanimljiv intervju za Calciomercato.com u kojem govori o negativnom odnosu današnjih fudbalera prema društvenim mrežama. 

Cordoba je bio član Intera čak 12 godina (od 2000. do 2012.), a za to vrijeme je upisao 324 utakmice samo u Seriji A i postigao 15 golova. On smatra da današnji fudbaleri previše obraćaju pažnju na društvene mreže, na broj pratilaca, lajkova...

"Današnji fudbaleri su više skoncentrisani na broj pratilaca (na društvenim mrežama) nego na dešavanja na terenu. Oni smatraju da je dovoljno ako imaju 400 miliona pratilaca, ali nije. Morate izaći na teren i truditi se jer se titule ne osvajaju pomoću pratilaca. Važno je da se vratite na ono što je bitno, a to su utakmice i treninzi. Na kraju treninga, nije toliko bitno uzeti mobitel i vidjeti koliko ste lajkova imali na objavi koju ste postavili prije treninga", rekao je Cordoba.

On smatra da Inter nije trebao tako rano dati kapitensku traku napadaču Mauru Icardiju. Inače, Icardi je kapiten Intera već treću sezonu zaredom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislim da je Inter trebao sačekati malo duže prije nego što da kapitensku traku Icardiju tako da je on mogao postati zreliji i rasti zajedno sa ekipom. Da je postao kapiten poslije nekoliko godina, sigurno da bi ostavio drugačiji dojam. Kada se dese ovakvi padovi u formi, oni se ne percipiraju dobro. On je neko ko trenira naporno i profesionalac je, ali to nije dovoljno", rekao je Cordoba.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi