Mandić se biranim riječima oprostio od Ćorića

Nakon sporazumnog raskida ugovora sa GOŠK-om

Mandić se biranim riječima oprostio od Ćorića

Adnan Beganović

Mladi bosanskohercegovački stručnjak Denis Ćorić od danas službeno nije više trener GOŠK-a iz Gabele.

Ćorić je GOŠK preuzeo u maju 2022. godine, a sa ekipom iz Gabele je "prošetao" Prvom ligom Federacije Bosne i Hercegovine i vratio ju je u elitni rang bosanskohercegovačkog fudbala.

Iako sa skromnim proračunom, GOŠK je i u dosadašnjem dijelu sezone pružao dobre partije, a nakon 13 odigranih kola nalazi se van opasne zone, odnosno na 10. mjestu sa 13 osvojenih bodova.

Dobio je GOŠK pod Ćorićevim vodstvom i Željezničar na Grbavici (3:2), Veležu je na Areni Rođeni otkinuo dva boda (0:0), dok je u Gabeli sa Sarajevom također remizirao (2:2).

No, upao je GOŠK u određenu krizu rezultata, odnosno u posljednjih pet kola osvojio je dva boda i to na gostovanjima u Posušju i u Tuzli, a poraz od Veleža pred svojim navijačima (0:4) "primorao" je mladog stručnjaka da ponudi ostavku.

Oglasi

Dugo su iz Uprave kluba "vagali" da li da je prihvate ili ne, no nakon dodatnih razgovora sa Ćorićem odlučili su se sporazumno rastati, a od svog sada već bivšeg trenera emotivnim riječima se oprostio Staniša Mandić, koji je svojevremeno sa mladom reprezentacijom Srbije osvojio naslov svjetskog prvaka.

"Čast i zadovoljstvo je bilo imati vas za trenera. Hvala vam na svemu, želim puno sreće u nastavku karijere", istakao je pomenuti Mandić.

Njegove riječi sasvim sigurno su obradovale i Ćorića s obzirom da se radi o fudbaleru koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri promijenio veliki broj klubova i radio sa istaknutim fudbalskim stručnjacima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

A, gdje će Ćorić nastaviti karijeru, u ovom trenutku nije poznato. Završena je jedna lijepa priča i to igrom slučaja tačno nakon 50 službenih utakmica u kojima je GOŠK sa Ćorićem na klupi ostvario 28 pobjeda, 12 remija i 10 poraza.

Dodajmo i da je prije dolaska u GOŠK ovaj mladi bosanskohercegovački stručnjak uveo Posušje u Premijer ligu, a osim ova dva kluba samostalno je vodio i Široki Brijeg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti