Ćorluka bi u klub koji ga ne može platiti
FOTO: EPA

Napušta ruski Lokomotiv

Ćorluka bi u klub koji ga ne može platiti

Poznati italijanski novinar Gianluca Di Marzio tvrdi da Vedran Ćorluka želi karijeru nastaviti u Seriji A.

Reprezentativac Hrvatske ima namjeru napustiti Rusiju i otići iz Lokomotiva u neku atraktivniju sredinu, a jedna od takvih je upravo Fiorentina za koju od ranije nastupaju njegovi sunarodnjaci Nikola Kalinić i Milan Badelj. 

Čelnici Fiorentine su pokazali veliki interes za Ćorluku i čine sve kako bi realizirali transfer, međutim primanja koja Čarli ima u Rusiji ne ohrabruju 'Violu'. Fiorentina, kako se navodi, u ovom trenutku nije u stanju da izdvoji sedam miliona eura za transfer i više od 2,2 miliona eura godišnje koliko Ćorluka trenutno zarađuje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Među zainteresovanim klubovima je i Spartak iz Moskve, ali Ćorluki se očito ne ostaje u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi