Vedran Ćorluka seli u Italiju?
Foto: EPA

Hrvatski fudbaler u Fiorentini?

Vedran Ćorluka seli u Italiju?

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Vedran Ćorluka karijeru će vjerovatno nastaviti u italijanskoj Seriji A.

Sjajni defanzivac privukao je veliku pažnju odličnim nastupima na Evropskom prvenstvu. Iskusni fudbaler je dobio nekoliko ponuda za nastavak karijere, a najbliža njegovom dovođenju je Fiorentina.

Ovaj 30-godišnjak trenutno je član moskovskog Lokomotiva. Ipak, ovog ljeta se odlučio na odlazak, a pored Viola interes za njegovim uslugama pokazao je i minhenski Bayern.

Međutim, još uvijek nije stigla nijedna službena ponuda, no Gianluca Di Marzio tvrdi kako će u narednim danima ekipa iz Firence poslati ponudu za hrvatskog reprezentativca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ćorluka je karijeru počeo u Dinamu, igrao je još za Inter Zaprešić, Manchester City, Tottenham i Bayer Leverkusen, a od 2012. godine je član Lokomotiva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi