Corriere dello Sport: Edin Džeko pristao na transfer u Juventus!

Čini se da je sve dogovoreno

Corriere dello Sport: Edin Džeko pristao na transfer u Juventus!

E. Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko ovog ljeta bi mogao napustiti Romu nakon pet godina i kako stvari stoje karijeru će nastaviti u dresu Juventusa.

Mediji na Apeninima već neko vrijeme pišu o tome da Juventus želi dovesti Edina Džeku, te da je to od čelnika kluba tražio novi trener Andrea Pirlo. Stara dama želi iskusnog napadača koji će biti podrška Cristianu Ronaldu jer je Gonzalo Higuain već otpisan.

Corriere dello Sport jutros piše da je Džekin transfer u Juventus već dogovoren, te da je samo pitanje vremena kada će sve biti ozvaničeno. Oni pišu da je Džeko pristao da ide u Juve, te da je tu odluku donio nakon razgovora sa svojom porodicom.

Kako stvari stoje Juventus je zagarantovao Džeki istu platu kao u Romi koja godišnje iznosi 7.5 miliona eura. Od ovog transfera Roma će inkasirati 12 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus će na račun rimskog kluba odmah uplatiti deset miliona eura, dok će dva miliona eura isplatiti kroz bonuse. Roma će ovaj novac iskoristiti kako bi dovela zamjenu za Džeku, a glavna meta im je Milik.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1590396893
Nadam se da je ovo istina Džeko je zaslužio da se bori za trofeje, a ne za Ligu evrope
22 0
X_BoSniaN_BuLL_x
Probast ce mu karijera ako ode u taj pogresni klub
0 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi