Costa operisan, nekoliko mjeseci van terena
EPA

Jorganždije bitno oslabljene

Costa operisan, nekoliko mjeseci van terena

Iz Atletico Madrida saopštili su kako je Diego Costa uspješno operisan.

Iskusnom španskom napadaču je prije nekoliko dana dijagnostifikovana diskus hernija, a nakon što zbog bolova neko vrijeme nije mogao trenirati, operacija je bila neizbježna.

Costa je na operacijskom stolu završio već danas, a kako je saopšteno iz kluba, sve je prošlo u najboljem redu i pred napadačem je sada period oporavka koji će prema prvim prognozama trajati oko tri mjeseca.

Odsustvo sjajnog fudbalera predstavljat će svakako veliki hendikep za Jorganždije, koje, evidentno, na njega neće moći računati na najmanje 13 mečeva ili čak i više.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tridesetjednogodišnji Costa nije u najboljoj golgeterskoj formi od kad je u januaru prošle godine iz Chelseaja došao u Atletico. Ove sezone je u 11 ligaških utakmica uspio da zabije tek dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi