Diego Costa mora na operaciju, očekuje ga višemjesečna pauza

Ozbiljna povreda

Diego Costa mora na operaciju, očekuje ga višemjesečna pauza

Napadač Atletico Madrida Diego Costa nema sreće. Morat će pod nož, a njegov oporavak će potrajati nekoliko mjeseci.

Iskusni špic nije bio u stanju trenirati već neko vrijeme zbog nelagode koju je osjećao u predjelu vrata, a nakon su urađeni pregledi postalo je jasno da će Atletico duži period biti bez svog napadača.

Naime, zaključeno je da je Costina povreda vrata dovoljno ozbiljna da Brazilac sa španskim pasošem mora na operaciju.

Diego Costa nije u najboljoj golgeterskoj formi od kada se, u januaru prošle godine, vratio u Atletico iz Chelseaja, ali je svejedno ove sezone počeo osam utakmica LaLige. Ipak, Costa će sada na dužu pauzu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Još uvijek nije tačno poznato koliko će potrajati Costin oporavak nakon operacije, ali najoptimističnije prognoze iz Španije govore da bi se mogao vratiti u fabruaru.

Međutim, nije isključeno da oporavak potraje i duže, a crna predviđanja su da bi Costa ponovo na teren mogao tek u aprilu, u finišu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi