Costa sve priznao, pa osuđen na šest mjeseci zatvora

Zatvorska kazna zamijenjena novčanom

Costa sve priznao, pa osuđen na šest mjeseci zatvora

Napadač Atletico Madrida Diego Costa nije prošao nekažnjeno za poreznu prevaru.

Mediji u Španiji prije nekoliko dana otkrili su da je Costa oštetio državu za više od milion eura utajivši porez prilikom transfera iz Atletica u Chelsea (2014.), a zbog cijele priče danas se našao i na sudu.

Nakon što je priznao krivnju sud u Madridu je osudio Costu na šestomjesečnu zavorsku kaznu, međutim fudbaler neće ići iza rešetaka, jer je platio novčanu kaznu u skladu s njegovim prestupom.

Umjesto šest mjeseci zatvora, Costa će u trajanju od 12 mjeseci plaćati dnevno 100 eura, što ukupno iznosi oko 36.000 eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bilo je ovakvo nešto i za očekivati, jer u zatvor nisu išli ni drugi poznati fudbaleri poput Lionela Messija i Cristiana Ronalda kojima je također dokazano da su utajili milionske cifre.

Top Komentari

Penderinos
Nije mi jasno zašto nijedna poznata ličnost ne može završiti u prdekani
0 3
miki30
Da li si u Njemačkoj utajio porez pitao bih te ja. Može tamo u Španiji možda a Švabu nej..u imena, pa da si i Uli Hoeness.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije