Čovjek koji je osvojio sve što vrijedi strahuje od Džeke!

Dijamanta je spomenuo prvog

Čovjek koji je osvojio sve što vrijedi strahuje od Džeke!

Admin Čaušević

Edin Džeko je među najboljim napadačima 21. stoljeća što potvrđuju i komentari pojedinih legedarnih fudbalera kada daju mišljenje o Interu kao ekipi.

Inter će u osmini finala Lige prvaka igrati protiv Porta. Nerazzurri su papiranti favoriti protiv portugalskog tima i daleko od toga da će imati lagan posao za se plasiraju u četvtfinale elitnog takmičenja.

Porto je posljednji put bio prvak Evrope 2004. godine kada je na klupi sjedio Jose Mourinho, a jedan od ključnih igrača bio je Costinha koji je igrao u veznom redu.

Costinha je bio neizostavni član čuvene generacije Porta, a u razgovoru za italijanske medije je Džeku izdvojio kao prvog igrača od kojeg treba strahovati.

"U Portu znaju da se sa druge starne nalaze kvalitetniji igrači te da su iskusniji, prije svih Džeko, zatim Barella, Lautaroa pa Calhanoglu. Porto je stepen niže od timova koje je mogao izvući Intera, ali ne treba ih potcijeniti", kazao je Costinha.

Costinha se nakon okončane fudbalske karijere počeo baviti trenerskim poslom, a posljednji angažman je imao u portugalskom Nacionalu.

Oglasi

Nekada vrlo živali veznjak je tokom klupske karijere osvojio Ligu prvaka, Kup UEFA te Svjetsko klubpsko prvenstvo tako da u svojim vitrinama ima one najprestižnije trofeje.

  
Legenarni Costinha je sa Portom osvojio Ligu prvaka 2004. godine

Inače, Džeko je bio tema i u emisiji BoboTV koju inače vodi bivši napadač Intera Christian Vieri. I to nakon poraza Nerazzurra od Juventusa.

Biaconeri su odnijeli veliki trijumf sa 2:0, ali su gosti iz Milana imali niz kolosalnih prilika, a jednu je promašio i Džeko i to u prvom poluvremenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Inter je promašo pet golova. To se zove sreće. Džeko bi ono glavom pogodio u devet od deset pokušaja. I Lautaro je imao dvije velike šanse", kazao je Vieri.

Inače, Inter se nalazi u ozbiljnoj krizi u Seriji A za razliku od Lige prvaka gdje su prošli grupu smrti. Nerazzurri za vodećim Napolijem kasne 11 bodova te imaju pet poraza u 13 mečeva. Do kraja sezone će plasman u Ligu prvaka biti glavni prioritet.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi