Courtois: Ne bi bilo fer da Barca bude prvak, bolji smo od njih

Golman Reala

Courtois: Ne bi bilo fer da Barca bude prvak, bolji smo od njih

E. Škorić

Golman Real Madrida Thibaut Courtois smatra da ne bi bilo pošteno da Barcelona bude prvak.

Zbog pandemije koronavirusa neka nacionalna prvenstva su otkazana. U Francuskoj je odlučeno da lider PSG bude prvak jer nije bilo moguće sezonu privesti kraju, ali u Španiji su uporni u tome da za zelenim terenom odluče prvaka, što bi bilo i najpoštenije.

U slučaju da se prvenstvo prekine, titula bi pripala Barceloni koja ima dva boda prednosti nad rivalom iz Madrida.

"Od Barcelone smo udaljeni samo dva boda i možemo biti prvaci, pa bi bilo loše da se sezona otkaže. Ako bi se u Španiji odlučilo da je Barcelona prvak, meni se to ne bi činilo fer. Pokazali smo da smo bolja momčad od njih", rekao je Courtois.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U Engleskoj je drugačiji slučaj jer je Liverpool zaslužio titulu i mogao bih razumjeti da ih progalse prvakom, ali u Španiji bi sezona trebala da bude odigrana do kraja", dodao je belgijski golman.

"Prvenstvo se temelji na svim igrama koje se igraju. Ostaje jedanaest utakmica, prerano je odlučivati o prvaku. Ako morate birati prvaka bez završetka sezone, bilo bi bolje da ne bude prvaka", ističe Courtois.

Top Komentari

EdwinPol
Hahahahahahahahahahahahahaha
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi