Courtois zabrinuo Martineza: "Vidi se da nije dobro i izgubio je dva kilograma zbog toga"

Imao stomačnih problema

Courtois zabrinuo Martineza: "Vidi se da nije dobro i izgubio je dva kilograma zbog toga"

Endin Čaušević

Belgijski golman Thibaut Courtois našao se u centru pažnje nakon što ga je Zinedine Zidane zamijenio na poluvremenu utakmice Lige prvaka protiv Clube Bruggea.

Real Madrid je na tom meču šokantno gubio sa 2:0 na svom terenu, a kada je Courtois ostao u svlačionici na poluvremenu mnogi su počeli sumnjati da je došlo do sukoba između njega i Zidanea.

Međutim, nakon utakmice potvrđeno je da Courtois ima stomačnih problema i da nije bio u stanju da brani. Belgijanac je propustio i meč protiv Granade prošlog vikenda, te uopšte nije bio u konkurenciji za ovu utakmicu.

Ipak, Courtois se pojavio na okupljanju reprezentaciju Belgije pred utakmice protiv San Marina i Kazahstana. On je odradio dva treninga, a selektor Crvenih đavola Roberto Martinez potvrdio je da je Courtois imao velikih zdravstvenih problema.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"U kontaktu smo bili s doktorima iz Real Madrida i znali smo o čemu se radi. Na njemu se vidi da nije baš dobro, ali sada je sve ok. Izgubio je dvije kile za samo nekoliko dana zbog stomačnih problema i to dovoljno pokazuje ozbiljnost situacije", rekao je Martinez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi