Courtoisa dočekali mrtvi miševi

Doček od strane navijača Atletica

Courtoisa dočekali mrtvi miševi

E. Škorić

Navijači Atletico Madrida priredili su svom bivšem golmanu Thibautu Courtoisu neprijateljski prijem prije nego što je odigran madridski derbi u Wanda Metropolitano.

Atletico i Real sinoć su u dosadnoj utakmici odigrali 0:0, a povratak Courtoisa u "onaj" dio Madrida bio je prilika za one najzagriženije navijače Atletica da pokažu šta misle o njegovom prelasku u redove ljutog rivala.

Ploča igrača ispred stadiona Atletico Madrid prekrivena je mrtvim miševima, javila je španska radio stanica Cadena SER. Čak je i plaketa u čast Antoina Griezmanna, koji se ovog ljeta preselio u Barcelonu, uništena.

Courtois je igrao 154 utakmice za Atletico Madrid između 2011. i 2014., a njegova ploča bila je prekriven miševima još prije madridskog derbija 9. februara, kada je Real Madrid pobijedio s 3:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Belgijanac je tada rekao: "Još uvijek imam puno poštovanje prema Atleticu i navijačima kluba, tri godine se ne mogu poništit. Ovdje sam proveo nekoliko divnih godina i to neću zaboraviti. Nisam ni znao da se to dogodilo, bio sam usredotočen na utakmicu", rekao je Courtois.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije