Sevilla želi otpisanog fudbalera Barcelone

Andalužani će ga rado prihvatiti

Sevilla želi otpisanog fudbalera Barcelone

Za mladog Katalonca Gerarda Deulofeua više nema mjesta u Barceloni, prenose inostrani mediji.

Ovaj 23-godišnji fudbaler na Camp Nou se stigao proteklog ljeta iz Milana, najavljivao je velike stvari, međutim nije opravdao očekivanja i izvjesno je da će napustiti katalonski klub ove zime.

Deulofeu, kako piše upućeni Sky Sports, neće imati problema sa pronalaskom nove sredine, s obzirom da već sad 'na stolu' ima nekoliko ponuda. Od ranije je poznato da ga žele Inter i Napoli, a italijanski klubovi za dovođenje ovog igrača imaju konkurenciju i u Sevilli koju odnedavno vodi Vincenzo Montella.

Montella je dobro upoznat s njegovim kvalitetama i voljan ga je dovesti na Ramon Sanchez Pizjuan, ali najprije na posudbu s opcijom otkupa ugovora na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone Deulofeu je za Blaugranu u svim takmičenjima odigrao 16 utakmica. Pritom je postigao dva pogotka i upisao tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi