Coutinho je najgori posao u historiji Barcelone: Liverpool očekuje novih 20 miliona eura za njega

Nova klauzula u ugovoru

Coutinho je najgori posao u historiji Barcelone: Liverpool očekuje novih 20 miliona eura za njega

Endin Čaušević

Philippe Coutinho je prije tri godine stigao kao veliko pojačanje iz Liverpoola u Barcelonu, ali se nije baš pokazao.

Katalonski klub je za Coutinha izdvojio čak 160 miliona eura uključujući i razne bonuse koji čini se tek sada dolaze na naplatu. Barcelona se nalazi u finansijskoj krizi zbog pandemije koronavirus i jasno je da će u januaru pokušati prodati nekoliko igrača.

Nedavno je objavljeno da će Katalonci pokušati prodati i Coutinha kako bi vratili barem dio novca. Međutim, Catalunya Radio piše da je razlgo za prodaju Brazilca potpuno drugi.

Naime, ukoliko Coutinho ostane u Barceloni do kraja sezone onda će klub sasvim sigurno morati platiti još jedan bonus Liverpoolu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukoliko Coutinho odigra još 12 mečeva u dresu Barcelone i dođe do broje od 100 odigranih utakmica za ovaj klub onda će Katalonci morati platiti Redsima još čak 20 miliona eura. Barca želi to izbjeći i pokušavaju prodati Coutinha jer on ionako ne blista u dresu ovog kluba.

Coutinho je u dosadašnjoj karijeri u dresu Barcelone odigrao 88 mečeva i uspio je postići 23 gola i dodati 14 asistencija. Ukoliko ne nađu klub koji ga želi kupiti jedna od opcija će biti i posudba.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

felix__27
Kako ga tretiraju i sve ostalo i sa obzirom da je bio na posudbi 23 gola i 14 asistencije u 88 meceva nije loše. Mislim kad bi igrao konstantno i da se ne ide samo na Medija bilo bi to bolje al opet to je samo moje misljenje.
5 3
zak84
Kako igrac sebi Moze karijeru unistit,Samo jednim pogresnim transferom... U liverpoolu bio sve... Sve se svodilo oko njega... A zelja da igra sa Lessijem I da bude U njegovoj sjeni ....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi