Nula Coventryja i Middlesbrougha: Putnik na Wembley će biti odlučen u revanšu

Utakmica završena bez pobjednika

Nula Coventryja i Middlesbrougha: Putnik na Wembley će biti odlučen u revanšu

Esmer Oštraković

Prva utakmica doigravanja za nastup u Premiershipu između Coventryja i Middlesbrouga završena je bez pobjednika, a konačan rezultat bio je 0:0.

Naravno jako teško je bilo dati nekome ulogu favorita na ovom susretu, a na kraju su navijači vidjeli jako tvrd meč bez golova.

Coventry je imao dosta više šuteva na ovoj utakmici, ali je jako zanimljivo da niti jedan nije išao u okvir gola.

Sa druge strane Middlesbrough je uputio pet šuteva, od čega dva u okvir gola, ali nisu uspjeli matirati domaćeg golmana.

Tako će odluka o finalisti doigravanja pasti u drugoj utakmici, a prednost domaćeg terena će imati Middlesbroug.

Svoju utakmicu su jučer odigrali i Sunderland i Luton, a pobjedu od 2:1 ostvarila je domaća ekipa i tako zakoračila na Wembley.

Luton je u 11. minuti došao do prednosti od 1:0, ali Diallo je u 39. minuti vratio stvari na početak. Ovaj rezultat bio je na semaforu nakon prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu viđen je još jedan gol u mreži gostiju. Igrala se 63. minuta kada je Hume nakon asistencije Clarkea matirao golmana gostiju.

Dvije ekipe koje ostvare pobjede će na kraju igrati finale na Wembleyu, a naravno pobjednik te utakmice naredne sezone će igrati u Premiershipu.

Podsjetimo u Premiership su se već plasirali Burnley i ekipa za koju igra naš Anel Ahmedhodžić, Sheffield United.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi