Čovjek iz drugog plana za novu Barcinu pobjedu

Sevilla poražena na Nou Campu

Čovjek iz drugog plana za novu Barcinu pobjedu

Edmir Škorić

U derbiju 11. kola španske La Lige Barcelona je s 2:1 savladala Sevillu.

Barcelona je u 11. kolu upisala 10. pobjedu i ostala je na vrhu s 31 bodom, dok četiri manje ima Valencia, a daleko iza su Atletico i Real Madrid.

Katalonci su večeras slavili na krilima rezervnog napadača Paca Alcacera, koji je postigao oba pogotka u susretu sa uvijek nezgodnim sastavom iz Andaluzije.

Dobio je Paco šansu od prve minute pored Suareza i Messija, te obojicu zasjenio. 

Nakon velike greške zadnje linije gostiju, Paco je u 23. minuti donio vodstvo Barci i rezultat 1:0 bio je aktivan do 59. minute, kada su u razmaku od šest minuta pala dva pogotka.

Najprije je Guido Pizarro donio Sevilli izjednačenje, no ubrzo je Paco novim golom vratio prednost Kataloncima, koji su do kraja sačuvali istu, pa su ostvarili vrijedna tri boda.

Barcelona je u 11 kola samo jednom remizirala i to protiv Atletica u Madridu, te je bez dileme trenutno najbliža tituli u Španiji, makar do kraja ostalo još 27 kola. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 11. kolo:

Barcelona - Sevilla 2:1 (Paco 23, 65/ Pizarro 59)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi