"Čovjek koji je blokirao NK Jedinstvo neka ispuni uslove i mi smo spremni otići"
Početak ove sezone je označio povratak navijača Pod Boriće, ali Jedinstvo je sada opet u velikim problemima

Računi prvoligaša iz Bihaća i dalje blokirani

"Čovjek koji je blokirao NK Jedinstvo neka ispuni uslove i mi smo spremni otići"

NK Jedinstvo je nakon sezone za zaborav, u tekuću ušao odlično. Nova upravljačka struktura je, činilo se, uspjela u svom osnovnom cilju - napraviti od Jedinstva stabilnog prvoligaša.

Ekipa iz Bihaća je prvi dio sezone Prve lige FBiH završila na odličnom trećem mjestu, ali onda problemi.

Računi Jedinstva su blokirani nakon što je bivši predsjednik kluba Emir Mujadžić odlučio tražiti sredstva, na koja navodno polaže pravo, nazad.

Određeni novac je povučen sa računa nakon što su aktivirane mjenice od strane bivšeg predsjednika, a čitava situacija bi mogla rezultirati egzodusom igrača, koji je već počeo, raspoštanjem čitave ekipe i istupanjem iz prvenstva.

Zbog pomenutih problema Jedinstvo još nije počelo sa pripremama, a danas je održana Skupština kako bi se pronašlo rješenje za probleme bihaćkog prvoligaša.

Aktuelna uprava i dalje želi pokušati sa Gradskom upravom riješiti problem dugovanja, a danas je bilo govora i o mogućim ostavkama.

"Dugovi nisu produkt neznanja i nerada ove Uprave"

O toku današnje diskusije na sjednici Skupštine kluba, za SportSport.ba je govorio član UO Ibrahim Dizadrević.

"Uprava je spremna dati šansu Jedinstvu i povući se u ime Jedinstva. Mi smo spremni ostati bez glave samo da Jedinstvo živi... Na današnjoj Skupštini je Uprava dala svoj mandat na raspolaganje, ali pod uslovom da čovjek koji je blokirao Jedinstvo vrati sve na početak. Dakle, da se klub deblokira i da se vrate sva sredstva i onda smo spremni otići", izjavio Ibrahim Dizdarević.

"Dakle, u tom pravcu je tekla današnja diskusija... Mi želimo da se formira jedan mješoviti tim u čijem bi sastavu bili navijači, ljudi iz Skupštine i Uprave koji će obrazložiti, po još jedan put, gradonačelniku suštinu problema... Jer mi još nismo zakasnili, ali nam vreba opasnost da zakasnimo sa svojim normalnim aktivnostima što bi bio veliki problem", nastavio je Dizdarević.

"Ne ulazimo u to kako su i kada dugovi nastali, ali oni nisu produkt neznanja i nerada sadašnje Uprave, ali nam se serviraju i jasno je da ih mi ne možemo izmiriti. Zbog toga se želimo ponovo obratiti gradonačelniku"

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Suština problema ili razlog zbog kojeg se problem i pojavio je taj što je sadašnji predsjednik sposoban, uspio je napraviti određene rezultate, ali nema pare, a prošli, koji ima pare, nije znao raditi posao i sada blokira klub. Ponavljam, dugovanja nisu proizvod našeg neznanja i nerada", istakao je Dizdarević, pa na kraju poručio:

"Od sutra želimo početi normalne aktivnosti kako bismo stvorili uslove da obavimo prozivku i počnemo pripreme u nedjelju. Ima tu igrača koji su otišli, na neke se i nije računalo, ali ima još posla da se uradi da bismo krenuli u nastavak sezone."

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi