Čovjek koji je igrao u Bundesligi dobio tablete od doktora, pa umro pola sata kasnije

Emil Jula iznenada umro

Čovjek koji je igrao u Bundesligi dobio tablete od doktora, pa umro pola sata kasnije

E. Škorić

Bivši igrač Bundeslige Emil Jula (40) je mrtav.

Rumun je dobio tablete od doktora, da bi pola sata nakon toga u svom stanu pretrpio srčani udar, od čijih posljedica je nažalost i preminuo.

"Počivaj u miru", Emile", objavio je njegov bivši klub iz Njemačke Energie Cottbus.

Emil Jula je iza sebe imao solidnu nogometnu karijeru u Njemačkoj. U sezoni 2008/09 je postigoa četiri gola za Cottbus, a također je igrao još dvije sezone za klub u 2. Bundesligi. Potom je postigao ukupno 26 golova uz 27 asistencija u 86 uitakmica, da bi zatim zaigrao u Duisburgu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U ljeto 2018. godine je okončao karijeru u 38. godini, a rumunski portal Sport.ro sada je objavio da je iznenada preminuo. Prema navodima portala, Jula je tražio ljekarsku pomoć u subotu ujutro nakon što se osjećao loše. Ljekari su došli u njegovu kuću, dali mu tablete, a on je pola sata kasnije umro u krevetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi