Čovjek koji je igrao za tri reprezentacije: "Moralo je jednom doći i do ove utakmice"

Branko Bošković govorio pred duel Crne Gore i Srbije

Čovjek koji je igrao za tri reprezentacije: "Moralo je jednom doći i do ove utakmice"

Edmir Škorić

Branko Bošković je imao tu čast da nastupa čak za tri reprezentacije, ali najviše mečeva odigrao je u dresu Crne Gore.

Bošković je igrao za SR Jugoslaviju i Srbiju i Crnu Goru, a onda se dugo našao na spisku Crne Gore

Završio je karijeru prije četiri godine, a sada je u intervjuu za Vijesti govorio o meču Crne Gore i Srbije koji se igra u okviu Liga nacija na stadionu pod Goricom 11. oktobra.

"Treba da na sve ovo gledamo isključivo sa sportske strane, bez tenzija koje možda nosi duel. Do njega je jednom moralo da dođe, istorijski je, ali - ovo je samo sport, ovo je samo fudbal. Drago mi je što u susret utakmici ne postoji neki poseban naboj, sem sportski koji mora da bude prisutan", kaže Bošković u intervjuu za “Vijesti”.

Prisjetio se i debija za Jugoslaviju.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Debi u Jugoslaviji pamtim po imenima koja su me sačekala - Slaviši Jokanoviću, Vladimiru Jugoviću, Siniši Mihajloviću, Dejanu Stankoviću... U timu smo tada najmlađi bili Danko Lazović i ja. Imali smo odlične fudbalere, ali je uvijek nedostajalo nešto da pokažemo koliko možemo. Kada je Crna Gora u pitanju, teško je izabrati najvažnije momente, bilo je i utakmica poput Engleske na ‘Vembliju’, dvomeč sa Česima u baražu za EP, koji sam teško preživljavao zato što sam bio povrijeđen i sve sam gledao sa strane. Period u dresu Crne Gore ću najviše pamtiti po tome što smo zaista bili dobra grupa momaka. Svi smo u reprezentaciji bili kao jedan, a to je najbolji mogući osjećaj ", zaključio je Bošković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi