Mitrović nedovoljan Srbiji, Andre Silva razočarao Italijane

Lige nacija

Mitrović nedovoljan Srbiji, Andre Silva razočarao Italijane

Edmir Škorić

U derbiju večeri Portugal je s 1:0 savladao Italiju, Srbija je u Beogradu remizirala s Rumunijom.

U okviru grupe 3 A lige UEFA-ine Lige nacija Portugal je došao do prve pobjede, pošto je savladao Italiju s minimalnih 1:0 i za selekciju Roberta Mancinija to je prvi poraz, ali i dalje je bez pobjede, pošto je u prošlom meču remizirala s Poljskom.

Jedni pogodak na meču u Lisabonu postigao je Andre Silva u 48. minuti.

U grupi 2 Lige B je Švedska vodila 2:0, ali je na kraju prede svojim navijačima poražena s 3:2. Thelin i Claesson su pogađali za Švedsku, dok je Calhanoglu smanjio na 2:1 za Tursku, a onda Akbaba u 88. prvo donosi izjednačenje, a onda i trijumf gostima u nadoknadi. U grupi 2 Rusija i Turska imaju po tri boda, dok je Švedska bez bodova.

Kada je Liga C u pitanju, tu su odigrana tri meča. Srbija i Rumunija su podijelile bodove (2:2) u Beogradu, iako su Orlovi dva puta vodili. Mitrović je oba puta pogodio za Srbiju, a Stanicu i Tucudean za Rumuniju.

U istoj grupi je Crna Gora s 2:0 pobijedila Litvaniju, a pogotke su postigli Savić i Janković. Crna Gora i Srbija imaju po četiri boda, dok je Rumunija na dva, a Litvanija je bez bodova.

Škotska je s 2:0 bila bolja od Albanije i sa tri boda je prva u grupi 1 Lige B, isto bodova ima i Albanija, a bez bodova je Izrael.

Liga D je donijela tri meča. Kosovo je s 2:0 savladalo Farske Otoke, Andora i Kazahstan su odigrali 1:1, a istim rezultatom okončan je duel Malte i Azerbejdžana.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Top Komentari

MaiSai1316
U prvom kolu lige nacija srpski portali tek prenijeli vijest da je bosna pobijedila(b92 sport)u hrvatskoj niko ni spomeno nije nasu pobjedu a vi da ste mogli jos vecim slovima napisati to ime mitrovic vi bi napisali...sta me briga sta je srbija uradila..al mi smo bosnje mi moramo biti fer mi moramo biti dobri nema veze sto nas drugi jebu.nek smo mi posteni
49 2
Rustempasa
Bravo Rumuni
19 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi