Čovjek koji je koštao Everton 1,5 milion funti po golu konačno napušta klub
Oumar Niasse će se najvjerovatnije vratiti u Tursku, državu u kojoj je i započeo svoju evropsku karijeru 2013. godine

Već dogovorio novi transfer

Čovjek koji je koštao Everton 1,5 milion funti po golu konačno napušta klub

Senegalski napadač iz Evertona Oumar Niasse bi na zimu konačno trebao napustiti Goodison Park, na koji je u januaru 2016. godine stigao kao veliko pojačanje.

Nakon sjajnih partija za Lokomotiv iz Moskve, Niasse je ostvario veliki transfer u Everton koji je ruskom klubu donio 13,5 miliona funti.

Međutim, Niasse se ispostavio kao jedan od mnogobrojnih Evertonovih promašaja, pošto je za skoro tri godine provedene u plavom dresu postigao svega devet golova.

Svaki njegov gol koštao je Everton 1,5 milion funti, a da se Niasse neće još dugo zadržati na Goodisonu bilo je jasno kada je dobio ulogu trećeg napadača iza Tosuna i Calvert-Lewina.

Prema pisanju britanskih medija, Oumar Niasse je već dogovorio transfer u Galatasaray, koji po pravilu jedva dočeka 'flopove' iz engleskih klubova i poleti da im oživljava karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oumar Niasse (28) je u prošlosti već nastupao u Turskoj, gdje je igrao za Akhisar Belediye. Bio je to prvi evropski klub za ovog Senegalca u koji je stigao još 2013. godine.

Niasse sa Evertonom ima ugovor do ljeta 2020. godine, pa će klub iz Liverpoola zaraditi određeno obeštećenje od prodaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi