Minu i Gomesa kao da je neko prokleo

Nema ih ni na mapi

Minu i Gomesa kao da je neko prokleo

E. Čaušević

Barcelona je ovog ljeta odlučila da se riješi fudbalera za koje vjeruju da su samo bili višak, a među njima su Yerry Mina i Andre Gomes.

Mina i Gomes su ovog ljeta u paketu sa Lucasom Digneom odlučili karijeru nastaviti u Evertonu. Engleski klub je otkupio ugovor kolumbijskog defanzivca, dok je Gomes stigao na posudbu do kraja sezone. Iako su u novom klubu već dva mjeseca još uvijek se čeka da debituju.

Ovaj dvojac se priključio pripremama Evertona prije dva mjeseca, ali još nikome nije jasno zašto ih nema na terenu. Španski mediji prenose da su se noćne more za Minu i Gomesa nakon Barcelona nastavila i u Evertonu jer očito da u ovom klubu ne računaju previše na njih.

Everton danas u meču Premiershipa igra na gostovanju protiv Leicestera, a Mine i Gomesa nema u konkurenciji za meč. Sada nikome nije jasno zašto je Everton odlučio da angažuje dvojac iz Barcelone ukoliko neće uopšte igrati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi