Cracovia će majci šestero djece ponuditi besplatne doživotne ulaznice

U cilju popularizacije fudbala u Poljskoj

Cracovia će majci šestero djece ponuditi besplatne doživotne ulaznice

S. Grebović

Jedna Poljakinja je na svijet donijela šestero djece, što je prvi put u historiji ove zemlje, a iz fudbalskog kluba Cracovije su odlučili ponuditi njoj i novorođenim dječacima komplet doživotnih ulaznica na utakmice ove ekipe. 

Univerzitetska bolnica u gradu Cracowu na jugu Poljske objavila je vijest da je u ovoj bolnici jedna žena na svijet donijela čak šest beba! 

"Ovo je prvo rođenje šestorki u Poljskoj i jedno od rijetkih u svijetu", riječi su doktora Rizzarda Lauterbaha, koji je vodio porođaj.

Majka je sasvim sigurno jako sretna i iscrpljena, ali će sasvim sigurno biti još sretnija kada čuje da je upravo njoj i njenim dječacima poljska Cracovia ponudila besplatni set sezonskih ulaznica do kraja života.

Bivši klub Krzysztofa Piateka se povodom ovoga oglasio na Twitteru riječima:

"U bolnici u Cracowu došao rođeno je ček šest novih života! Ovo je prvi takav slučaj u Poljskoj. Ne znamo ko su roditelji, ali od nas imate doživotnu ulaznicu. "Čestitamo sretnim roditeljima!"

Sjajan marketinški potez reklo bi se, ali i genijalan način da se u narednim godinama na poljskim stadionima okuplja što više gledatelja.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi