Juventus se provukao golom kakav navijači ovog kluba ne pamte

Važan trijumf Stare dame

Juventus se provukao golom kakav navijači ovog kluba ne pamte

Admin Čaušević

Juventus je vezao sedmi uzastopni trijumf u Seriji A. Uz dosta muke minimalnim rezultatom(0:1) savladan je Cremonese, a odlučio je gol iz slobodnjaka Arkadiusza Milika u sudijskoj nadoknadi. 

Utakmica na stadionu Giovanni Zini je bila poprilično napeta, sasvim očekivano pošto je domaćin bio itekako naoštren da skine skalp najtrofejnijem italijanskom klubu.

Tokom susreta viđeno je niz odličnih prilika sa obje strane i pravo je iznenađenje što se mreža zatresla samo u jednom navratu.

Bilo je to na startu sudijske nadoknade drugog dijela kada je iz slobodnjaka sa više od 25 metara udaljenosti pogodio Milik.

Navijači Juventusa su zaboravili kako izgleda zabiti gol iz slobodnjaka, a majstoriju poljskog napadača pogledajte ovdje.

U prošloj godini samo je Juan Cudadrado uspio zabiti iz slobodnjaka, a prije toga igrači Bianconera su postigli čak 18 mjeseci bez direktnog gola iz prekida.

Oglasi

Igra Stare dame opet nije bila lijepa za oko, problemi sa povredama su i dalje ogromnim pa je za Allegrija najvažnije skupljanje bodova.

Prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno, u 16. minuti VAR je poništio gol Cremoneseu. Za goste je opasan šut u finišu imao Kostić.

Poslije nekoliko propuštenih prilika Juventusa u Dessers je u 69. minuti pogodio stativu gostiju iz Torina. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 78. minuti Kean je propustio veliku šansu poslije kornera, uslijedila je furiozna kontra domaćina, ali je Szczesny nekako odbranio udarac Valerija. 

Juventus je sada na 34 boda, učvrsto se na trećem mjestu i sigurno ide ka Ligi prvaka što će biti i prioritet u drugom dijelu sezone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neunner
Ovaj portal treba ugasiti kakve gluposti pisu
3 0
vence
Kalo zaboravili? Dao Vlahovic dva na pocetku :)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi