Cristian Tello je novi igrač Betisa
Foto: EPA

Tello potpisao za klub iz Seville

Cristian Tello je novi igrač Betisa

Cristian Tello je od januara 2016. godine boravio u Fiorentini kao posuđeni igrač Barcelone. U Fiorentini nisu odlučili otkupiti njegov ugovor, ali je Tello ipak uspio pronaći novi klub.

Ovaj 26-godišnji Španac je, zvanično, novi igrač Betisa, a tim povodom se oglasio i na društvenim mrežama:

"Veoma sam sretan i uzbuđen zbog početka novog poglavlja u Betisu. Hvala na ukazanom povjerenju."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tello je kao 16-godišnjak iz Espanyola stigao u omladinski pogon Barcelone. Za seniorsku ekipu je debitovao 2011. godine, a za svog boravka na Nou Campu on je odigrao 86 utakmica i postigao 20 golova. Ipak, 2014. godine odlazi na posudbu u Porto, a potom i 2016. u Fiorentinu. Barcelona će, navodno, od prodaje Tella Batisu inkasirati četiri miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi