Allegri može pakovati kofere - Juventus doveo čovjeka koji je simbol uspjeha i Max leti prvi
Massimilano Allegri je izložen ogromnim kritikama zbog činjenice da Juventus igra izuzetno defanzivan fudbal (Foto: EPA)

Guintoli novi sportski direktor

Allegri može pakovati kofere - Juventus doveo čovjeka koji je simbol uspjeha i Max leti prvi

M. Šljivak

Cristiano Guintoli postat će novi sportski direktor Stare dame. Ovaj 51-godišnjak dogovorio je uslove s torinskim gigantom u čije redove dolazi iz Napolija, a njegov dolazak je loša vijest za trenera Massimiliana Allegrija kojeg bi lako mogao zamijeniti pred početak nove sezone.

Cristiano Guintoli prethodnih je osam godina odradio fenomenalan posao u Napoliju. Napravio je neke vrhunske poslove, doveo je u ekipu igrače poput Khivche Kvaratshkelije, Victor Osimhena, Kim Min-Jaea, te je među najzaslužnijim što je Napoli nakon 33 godine podigao trofej italijanskog prvaka.

Sada je došlo vrijeme za oproštaj. Sjajni sportski radnik prelazi u redove Juventusa, uslovi su dogovoreni i Guintoli će od uskoro preuzeti funkciju sportskog direktora Stare dame.

Njegov dolazak mogao bi posla koštati trenera Massimiliana Allegrija. Guintoli nije poklonik igre Maxa Allegrija i lako bi se moglo desiti da ga on u dogovoru s rukovodstvom kluba smijeni već na kraju ove sezone.

"Allegri po Guintolijevom mišljenju nije pravi trener za Juventus", riječi su torinskog novinara Nicola Schire.

Allegri je toga svjestan. On je protiv dolaska ovog čovjeka u klub i svim silama se trudi da posao pokvari. Ipak, to se po svemu sudeći neće desiti, pa će Guintoli uskoro preuzeti vođenje Juventusa.

Oglasi

S njim u klub stiže i njegova desna ruka Peppe Pompilio i obojica će potpisati ugovore do 2026. godine.

Kratko je trajala sreća torinskog giganta: Juventus ponovo ostaje bez bodova

Torinskom Juventusu prijeti nova kazna oduzimanja bodova i izvjesno je da će Bianconeri sezonu završiti s određenim bodovnim minusom, ali to neće biti kazna od 15 bodova koja je poništena prije tri sedmice.

Juventusu je 20. aprila vraćeno 15 oduzetih bodova zbog finansijskih malverzacija koje su imali tokom pandemije. Ipak, tužiteljstvo Fudbalskog saveza Italije nije odustalo od slučaja i kompletan slučaj je završio na Federalnom sudu.

U narednim danima bit će donijeta nova odluka o kazni. Izvjesno je da kazna neće biti 15 bodova već će Stara dama ostati bez šest ili devet bodova na kraju sezone.

Prema određenim informacijama kazna će najvjerovatnije biti minus devet bodova, a rukovodstvo Stare dame planira uputiti zahtjev da se bodovi ne oduzimaju na kraju ove već da narednu sezonu započnu s bodovnim minusom.

Oglasi

Na taj način torinski velikan ne bi ostao bez plasmana u Ligu prvaka koja bi im s oduzetim bodovima bila nedostižna u ostatku ove sezone.

Bianconeri su trenutno na četiri kola prije kraja na drugoj poziciji Serije A sa 66 osvojenih bodova. U slučaju da im oduzmu devet bodova pali bi na osmu poziciju s 57 bodova i s jako malim šansama da dohvate četvrto mjesto gdje je trenutno Inter sa 63 boda.

Odluka o kazni za Juventus bit će donijeta do kraja ovog mjeseca. Italijanski mediji pišu da bi se sve moglo znati već u narednim danima i vidjet ćemo šta će se na kraju zaista desiti.

Zašto je kažnjen Juve?

Juventus je kaznu oduzimanja bodova dobio nakon što je u akciji 'Prizma' otkriveno kako je bilo finansijskih malverzacija i tajnih plaćanja igrača tokom pandemije koronavirusa.

Stara dama je isplaćivala određene novčane iznose u tajnosti na račun svojih fudbalera i to je na kraju rezultirali oduzimanjem bodova te drakonskim kaznama za njihove nekadašnje funkcionere.

Tako je nekadašnji sportski direktor Fabio Paratici kažnjen suspenzijom iz fudbala od dvije i po godine, a bivši predsjednik Andrea Agnelli na dvije godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dvije godine suspenzije dobio je i Maurizio Arrivabaene, Federico Cherubini na godinu i četiri mjeseca, a Pavel Nedved na osam mjeseci.

Žalbe za poništenja kazne odbijena su za Agnellija, Paraticija, Cheribinija i Arrivabaene, dok je Pavelu Nedvedu ukinuta suspenzija od osam mjeseci.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi