Navijači rasistički vrijeđali Dušana Vlahovića, Srbin ih 'zakucao' čudesnim golom
Srbijanski napadač nova je žrtva rasističkih povika s tribina u Italiji

Užasne scene u Bergamu

Navijači rasistički vrijeđali Dušana Vlahovića, Srbin ih 'zakucao' čudesnim golom

Midhat Šljivak

Juventus je došao do velike pobjede na gostovanju kod Atalante. Bilo je 2:0 za Staru damu iz Torina, ali ovaj meč nažalost su obilježile ružne scene u finišu utakmice. Meta je bio Dušan Vlahović.

Torinski Juventus velikom je pobjedom u Bergamu kod Atalante došao do tri boda kojim gotovo garantuju nastup u Ligi prvaka naredne sezone. Samuel Iling Junior i Dušan Vlahović pogađali su za trijumf gostiju od 2:0.

Ipak, ovaj meč obilježile su i ružne scene. Navijači Atalante imali su rasističke povike prema srbijanskom napadaču Dušanu Vlahoviću.

[twitter]https://twitter.com/zynedo_/status/1655188874535084036[/twitter]

U nadoknadi meča sudija Daniele Doveri odlučio je nakratko prekinuti susret. S tribina su se čule rasističke uvrede prema napadaču Juventusa i meč je nastavljen tek nakon što su one prestale.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1655188510360625153[/twitter]

Oglasi

Našao je srbijanski fudbaler način da se navijačima domaćeg tima osveti. U 99. minuti meča nakon kontre je smjestio loptu u same rašlje i potovrdio je pobjedu svog tima od 2:0.

Vlahović je potom odlučio da ode ispred navijača i proslavi gol. To mu je donijelo bespotreban žuti karton, ali jednostavno svako normalan bi slično reagovao na uvrede.

[twitter]https://twitter.com/10x2I/status/1655190857534824455[/twitter]

Potražite više informacija na temu Serie A:

Srbijanskom fudbaleru ovo je bio 13. gol u sezoni u 38. nastupu. U Seriji A je postigao ukupno 10 golova.

Brojni fudbaleri ranije su vrijeđani. Među njima je bio i Edin Džeko, a najčešći primjer su uvrede prema Romeluu Lukakuu kojima je Belgijanac najčešće izložen.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoSikiriky
Kako su ga vrijeđali?
1 2
nakopitam
Serbi su ganci iz indije
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi