Nutricionist u čudu šta je Ronaldo uradio saigračima: "To u životu nisam vidio, uvijek isto piće..."

Portugalac donio revoluciju

Nutricionist u čudu šta je Ronaldo uradio saigračima: "To u životu nisam vidio, uvijek isto piće..."

Admin Čaušević

"Ne zanimaju me previše rekordi. Samo želim da uživam u fudbalu. Naš tim napreduje iz utakmice utakmicu. Važno mi je da se dobro zabavljam na terenu", kazao je Cristiano Ronaldo nakon što je zabio dva gola u pobjedi Al Nassra nad Al Duhailom u azijskoj Ligi prvaka sa 4:3.

Ronaldo je do sada na učinku od nevjerovatna 43 gola u kalendarskoj godini. Do kraja su ostala još dva mjeseca i slavni Portugalac može postati najbolji strijelac u 2024. godini.

Ipak, u izjavi nakon utakmice je kazao da ga rekordi previše ne zanimaju te da mu je cilj da se ne terenu dobro zabavlja te pomaže Al Nassru i reprezentaciji Portugala.

"Sretan sam što sam zabio golove i igrao dobro, ali Cristiano je drugačiji od drugih. Radim dobro, a na kraju ono što postižem dolazi uz pomoć mojih kolega i tehničkog osoblja i što je najvažnije zabavljam se u ovom trenutku".

Ronaldo je u Al Nassr stigao prije skoro godinu. Mnogi su mu predvidjeli kraj, a desilo se suprotno. Osim toga značajno je unaprijedio i saudijskog velikana.

Oglasi

O tome je govorio klupski nutricionist Jose Blesa. Otkrio je neke detalje o Ronaldovoj prehrani uz dodata da je voda neizostavni dio njegovog svakog obroka.

"Od dolaska Cristiana Ronalda u klub svi igrači treniraju intenzivnije i drže strogu dijetu, zapravo nikad nisam vidio da se igrači poprave tjelesnu kompoziciju za gotovo 90%, igrači Al Nassra sada imaju manje salo i više mišića."

Jose Blesa i Cristiano Ronaldo odlično sarađuju u Al Nassru

"Cristiano prati mediteransku prehranu, Ronaldov doručak sadrži veliku količinu proteina, poput sira i nemasnog jogurta."

Za ručkom se Cristiano ne odriče bijelog mesa, a prednost uvijek daje piletini i ribi, što se uglavnom ponavlja i tokom večere, tu je još jedan obrok koji je uvijek na Cristianovu stolu."

"To je jelo od tune, maslina i jaja, uz to uvijek ide dobra salata, poput paradajza, a u vrijeme međuobroka Ronaldo voli jesti sušeno voće bogato vlaknima koja regulišu apsorpciju šećera ili avokado bogat vitaminima A i C."

"Cristiano ne jede nikakve slatkiše, prženu ili masnu hranu, a uz sve njegove obroke ide voda."

"Cristiano Ronaldo je jedan od najboljih igrača u historiji, on je kao škola za one oko njega, ostali igrači rade ono što on radi jer sve što on radi je sjajno za poboljšanje performansi", kazao je Blesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi