Cristiano Ronaldo je donio najveću odluku života: Kraj karijere, pa neočekivan posao
Photo by Valter Gouveia

Već je skovao plan

Cristiano Ronaldo je donio najveću odluku života: Kraj karijere, pa neočekivan posao

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo (38) ima jasan plan za budućnost. On će, prema informacijama iz Saudijske Arabije, karijeru okončati u ljeto 2025. godine u dresu Al Nassra, ali će ostati u klubu kao jedan od investitora.

Karijera jednog od najboljih fudbalera svih vremena Cristiana Ronalda se bliži kraju. Čudesni Portugalac će početkom naredne godine proslaviti svoj 39. rođendan i došlo je vrijeme da se polako razmišlja o penziji, iako je još uvijek fizički itekako spreman za igru.

Prema informacijama iz Saudijske Arabije Cristiano već ima plan za budućnost. On se planira povući u ljeto 2025. godine u dresu Al Nassra, ali neće potpuno otići iz fudbala.

On će ostati dio saudijskog kluba. Postat će jedan od investitora i s vremena na vrijeme će imati obaveze u ovoj zemlji.

Plan je međutim da nakon odlaska u penziju Portugalac ode daleko od očiju javnosti. Već je sve spremio za to kupovinom zemlje na ostrvu Madeira gdje je već počeo izgradnju vile za porodicu.

Oglasi

Uloženo je već 20 miliona eura u objekat koji je već trebao biti završen. Međutim, našli su se dodatni izdaci koji će znatno povećati troškove, no to jednom od najbogatijih sportista ne predstavlja probleme.

Cristiano je ove sezone zaista fenomenalan u dresu Al Nassra. Odigrao je 12 utakmica i ima učinak od 12 golova i šest asistencija.

Njegov ugovor u ovom klubu najveći je u historiji fudbala. Na godišnjem nivou CR uzima nestvarnih 200 miliona eura i njegovo bogatstvo mu se procjenjuje na preko milijardu eura.

Ipak, bez obzira na novac kojeg ima on je još uvijek veoma skroman momak. Zna uživati u bogatstvu, ali ga i dijeli s onima kojima je itekako potreban.

U tišini često zna obradovati mnoge. Druži se s djecom širom svijeta i bit će zaista neobično gledati fudbal kada na terenu više ne bude Ronalda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije