Ronaldo je za njega drugi svijet: Najsramotnijih 25 sekundi u karijeri Lea Messija!

Argentinac se šetka po terenu

Ronaldo je za njega drugi svijet: Najsramotnijih 25 sekundi u karijeri Lea Messija!

Admin Čaušević

Koliko god to zvučalo nevjerovatno, ali Cristiano Ronaldo je ove sezone zabio više golova slabijom lijevom nogom (9), nego Lionel Messi u cijeloj sezoni za Inter Miami (8). 

I dok se Messi odlučio povući te završio sa ozbiljnim fudbalom na klupskom nivou isto se ne može reći da za Ronalda koji je bio briljantan u posljednjem nastupu za Al Nassr kada je zabio dva sjajna gola.

Sjajni Portugalac je na magičan način zabijao u 61. minuti projektilom sa 25 metara, te iz voleja u 81. minuti. Oba puta je zabio lijevom nogom ekipi Al Duhaila u azijskoj Ligi prvaka.

Ronaldo igra u odličnoj formi te još uvijek ne razmišlja o penziji, dok je sa druge strane Messi već postao rekreativac što potvrđuje i njegov posljednji nastup u sezoni za Inter Miami.

Naime, jedan od fanova je snimao Messija na utakmici protiv Charlottea te se na ubrzanom snimku od 30-ak sekund može vidjeti kako se Argentinac samo šetka po terenu.

Oglasi

I dok su ostali igrači tračali i borili se Messijev radijus kretanja je bio 30-ak metara bez da je napravio iti jedan sprint.

Snimak je sasvim očekivano postao viralan, a Argnetinca su počeli ismijavati mnogi ljubitelji fudbala pošto je igrao bezvoljno te bez zalaganja.

Poznato je da Messi ne trči previše na utakmicama, međutim scena protiv Charlottea gdje se samo šetkao definitivno nisu u skladu sa reputacijom igrača koji će uskoro osvojiti svoju osmu Zlatnu loptu.

"Nije van igre. On je uključen. Pomiče glavu, lijevo, desno, desno, lijevo. Tačno zna što će se desiti i glava mu je uvijek u pokretu."

"On ne trči, ali uvijek prati šta se dešava Nanjuši ko je slaba tačka u zadnjoj liniji Nakon pet ili deset minuta ima kartu u očima i mozgu", riječi su kojim je Pep Guardiola prije nekoliko godina Messijev manjak tračanja na utakmicma.

Ipak, Amerikanci su definitivno očekivali da vide nešto od Messija u posljednjem klupskom nastupu sezone s obzirom na godišnju platu od 19 miliona eura.

Na drugoj strani, Ronaldo iz utakmice u utakmicu nastavlja da oduševljava kako Saudijce, tako i sve ljubitelje fudbala.

Top Komentari

Madridista
Pa što bi se mučio kad vidi da mu se poklanjaju stvari zbog dugogodišnje privrženosti židovima. Svjetsko prvenstvo, zlatne lopte, titule individualne ali i one timske.... Nula od čovjeka...
5 4
user1620593935
Novinaru ,sikter. Ronaldo je godinama igrac od kojeg samo golmani pretrce manje tako da ne pretjerujte. Uz to Ronaldo je projekat Fife i Uefe, sve mu je kupljeno i namešteno jer je Barsa imala Mesija koji je ipak bio u svemu bolji od projekta. Koliko je Ronaldu poklonjeno Liga prvaka i zlatnih lopti, koliko su puta menjali kriterije samo da je on dobije...
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi