Ronaldo je jednom ipak prekršio svoju strogu zabranu alkohola: "Odmah me udarilo u glavu..."

Nije mogao odoljeti

Ronaldo je jednom ipak prekršio svoju strogu zabranu alkohola: "Odmah me udarilo u glavu..."

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo je nogometaš koji vodi uredan i zdrav život, te strogo izbjegava konzumirati stvari za koje smatra da bi mu mogle naštetiti i koje bi ga sputavale na njegovom putu prepunom ambicija i velikih ciljeva.

Jasno je da je Ronaldo neko ko prezire alkohol, cigarete, pa čak i gazirana pića. On je upravo zbog izbora načina života i nevjerovatnog režima ishrane došao do samih sportskih visina.

38-godišnji Portugalac otvoreno je govorio o svom nezadovoljstvu zbog toga što njegov najstariji sin, Cristiano Jr., pije gazirana pića poput Coca-Cole i jede čips.

Coca-Cola je bila zvanični sponzor Evropskog prvenstva 2020. godine, a poznata je scena kada je Ronaldo ljudima poručio da piju vodu, pa pomaknuo bocu gaziranog pića sa stola dok se na press konferenciji obraćao novinarima i sportskoj javnosti.

Ronaldov otac, Jose Dinis Aveiro, bio je alkoholičar i preminuo je od bolesti jetre u 52. godini 2005. godine. Uprkos čvrstom stavu o alkoholu, petostruki osvajač Zlatne lopte bio je primoran da u jednom trenutku ipak proba alkohol.

Oglasi

Ronaldo se rasplakao tokom finalae Evropskog prvesntva 2016. godine protiv Francuske nakon što je zamijenjen u 25. minuti zbog povrede koljena nakon okršaja sa Dimitrijem Payetom.

Kapiten Portugala je bio primoran da gleda sa strane prije nego što je Eder u produžecima zabio za pobjedu Portugalaca i veliko slavlje zbog osvojenog trofeja.

Ronaldova prva velika nagrada sa Portugalom rasplakala ga je toliko da je ostao "dehidriran", što je dovelo do toga da je prekršio pravilo zabrane pića. Bivša superzvijezda Manchester Uniteda i Real Madrida popila je šampanjac i otkrila kako ga je piće odmah "udarilo u glavu".

"Titula prvaka Evrope sa Portugalom je najvažnija nagrada koju sam ikada osvojio. Bilo je to nevjerovatno, nezaboravno veče. Plakao sam, smijao se, veselio, patio, napio se", rekao je Ronaldo o toj večeri.

“Tokom te utakmice sam toliko plakao da sam dehidrirao. Na kraju utakmice, tokom proslave, popio sam čašu šampanjca i odmah mi je to otišlo u glavu. Nikada nisam pio, ali taj dan bio je poseban. To je bio najvažniji trofej u mojoj karijeri", dodao je.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

To je bila jedna od rijetkih situacija u kojima je konzumirao alkohol tokom svoje karijere i generalno u životu, mada postoji hrpa fotografija na internetu na kojima se može vidjeti da Ronaldo uživa u "zabranjenom piću".

Trenutno je Ronaldo nogometaš Al-Nassra u Saudijskoj Arabiji, gdje je alkohol posebno zabranjen, ali CR nema problema s tim za razliku od većine drugih nogometaša koji ipak tu i tamo vole da se malo i opuste tokom pauza...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi