Niko ne ponižava Cristiana Ronalda kao ovaj čovjek: "Pozvao me i rekao sam mu sve što mislim"
Foto - Instagram

Nije mogao da trpi

Niko ne ponižava Cristiana Ronalda kao ovaj čovjek: "Pozvao me i rekao sam mu sve što mislim"

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo obilježio je prethodne dvije decenije svjetskog fudbala.

Čudesni Portugalac jedan je od najboljih fudbalera koji se ikada pojavio, ali uvijek je bio u centru pažnje zbog svog ponašanja. Mnogi tvrde da je CR izuzetno bahat i zbog toga nije bio omiljen u dobrom dijelu fudbalske javnosti.

Jedan čovjek izdvaja se u kritikama prema Cristianu. Niko ne vrijeđa portugalsku legendu kao nekadašnji italijanski fudbaler Antonio Cassano.

Cassano je u svojim emisijama koje objavljuje na brojnim platformama često govorio grozne stvari o Ronaldu. Za njega je Portugalac precijenjen fudbaler i posebno je isticao da je Lionel Messi mnogo bolji fudbaler.

"Skidam mu kapu za golove, ali on nije majstor. On je tip igrača Filippa Inzaghija i Davida Trezegueta. Nije među najboljim a svijetu, ali nije nivo jednog Zidanea i Inieste. Oni nisu postigli ni pola golova kao on, ali su genijalci", jedna je od Cassanovih rečenica iz prošlosti, a potom je i u još jednom izletu dodao:

Oglasi

"Cristiano Ronaldo svako jutro treba da se da se pomoli Bogu i kaže: 'Hvala ti što je Benzema igrao sa mnom u ekipi'. Ovo što on radi otkako je Ronaldo otišao pokazuje da je kompletniji igrač".

"Ronaldo je zabijao dosta golova i uvijek će biti tako, ali pogledajte koliko mu ih je Benzema namjestio. Benzema je kompletan napadač i to odavno nisam vidio u fudbalu. Da njega nije bilo Ronaldo ne bi tako zabijao olako golove i uzimao slavu za sebe".

Ronaldo je čuo za sve ove riječi nekadašnjeg reprezentativca Italije. Nabavio je njegov broj i odlučio je reagovati kada je ovaj Messija nazvao boljim fudbalerom. Sve je isto čuo u slušalicu.

"Cristiano me nazvao i slao mi je poruke nakon što sam rekao da je Lionel Messi bolji od njega. Rekao mi je da mu iskažem poštovanje. Odgovorio sam mu da je Messi nivo iznad njega i da je čak i Brazilac Ronaldo bolji od njega", rekao je Cassano.

Oglasi

Antonio Cassano je zločesti dečko italijanskog fudbala. Bio je zaista sjajan na terenu, ali temperament i živci su ga koštali bolje karijere. Ipak, bez obzir ana sve može se pohvaliti zapaženom karijerom.

Cassano je na scenu došao krajem 90-ih godina prošlog stoljeća u dresu Barija. Zatim je uslijedio transfer u Romu, a potom i u Real Madrid, gdje se nije najbolje snašao i uslijedio je povratak u Italiji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Po povratku iz Španije igrao je za Sampdoriju, Milan, Inter i Parmu. Karijeru je okončao 2017. godine kao član Verone za koju međutim nije odigroa nijednu zvaničnu utakmicu.

Za reprezentaciju Italije ovaj 40-godišnjak nastupio je 39 puta i postigao je 10 pogodaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Bravo Kasano svaka ti je ko iz ćitaba
2 8
Fino alla Fine
Nisam fan Ronalda uopće.,ali pobugu ko još ovu budaletinu shvata za ozbiljno?!!!
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi