Navijači bijesni: Cristiano Ronaldo ponovio skandal iz Beograda
Foto - EPA

Portugalska zvijezda ne prihvata poraze lako

Navijači bijesni: Cristiano Ronaldo ponovio skandal iz Beograda

M. Šljivak

Porazom od Španije na domaćem terenu od 1:0 Portugal je ostao bez plasmana na završni turnir Lige nacija.

Alvaro Morata je postigao jedini gol na utakmici koja je bila izuzetno loša, a ponovo se u centru pažnje našao Cristiano Ronaldo.

Zvijezda Portugala ponovo je imala svoju 'žutu minutu'. Ronaldo je nakon meča bio veoma isfrustriran zbog poraza i ponovo je odlučio baciti kapitensku traku.

Njegov potez šokirao je sve. Navijači Portugala su bijesni zbog onog što je učinio, a neki traže da mu traka bude oduzeta.

Nije ovo prvi put da Cristiano radi ovako nešto. Traku je bacio i u Beogradu u martu 2021. godine. Tada je bio nezadovoljan sudijskom odlukom nakon što mu je poništen čist pogodak i frustriran je napustio teren.

Oglasi

Usput je bacio kapitensku traku. I tada je bilo žestokih kritika zbog onog što radi i očigledno mu je kapitenska traka kriva za sve, a ne njegova loša igra.

Portugalu je bio potreban samo jedan bod u meču sa Španijom. Ronaldo je imao dva zicera u ovom meču koje nije uspio zabiti i nastavljena je njegova veoma loša forma.

To je svakako zabrinjavajuće pred Svjetsko prvenstvo. Portugal ima izuzetno zahtjevnu grupu na Mundijalu u Kataru i ovakvom igrom se neće dobro provesti.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ova selekcija prvenstvo otvara 24. novembra duelom protiv Gane, a zatim im slijede dueli s Urugvajom (28.11) te s Južnom Korejom (2. decembar).

Navijači nisu nimalo sretni i zadovoljni dešavanjima unutar nacionalnog tima. Ronaldo je ponovo izazvao bijes, no on očigledno može da radi šta god želi.

Promo

Top Komentari

BiH1510
U istoj rečenici da mu je poništen čist gol, a kriva njegova losa igra, bravo novinarrr
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi