Ronaldova bruka: Ovakve stvari njemu zaista ne trebaju

U duelu sa Španijom

Ronaldova bruka: Ovakve stvari njemu zaista ne trebaju

E. Škorić

Portugal i Španija od 20.45 sati u Bragi igraju susret 6. kola grupe 2 A divizije Lige nacija.

Portugal je lider na tabeli sa 10 bodova, pa će mu i remi biti dovoljan da ostane prvi i da izbori play-off UEFA-inog takmičenja.

Špancima, pak, treba pobjeda, ali nakon 45 minuta mreže miruju i čini se kao da nećemo vidjeti puno golova večeras u duelu dvije evropske sile.

Domaćin je bio nešto opasniji u prvom dijelu, imao neke manje šanse, ali sve u svemu nedovoljno da se dođe do pogotka.

U prvih 45 minuta vidjeli smo i jednu čudnu i zanimljivu situaciju, kada je Cristiano Ronaldo umalo stigao do lopte prije golmana Simona, a na kraju je čak pokušao i da iznudi penal.

No, može se jasno vidjeti da nije bilo apsolutno nikakvog kontakta i ovakve stvari od kapitena Portugala nikada ne očekujemo.

Bio je jako glasan, uvjeravao je sudiju Orsata da je fauliran, na kraju je imao sreće što nije dobio žuti karton. Od svega, dobio je samo kroner.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ronaldo ove sezone nije u formi, tek nedavno je protiv Sheriffa postigao prvijenac za Manchester United od početka iste, no treba imati na umu da ga menadžer Uniteda Erik ten Hag drži uglavnom na klupi, dok u reprezentaciji Portugala ipak naravno ima ključnu ulogu na terenu.

Top Komentari

Klicko
Da je u realu ovo bi bio penal.Doslovno
9 5
user1574859714
Zato igraci poput njega i Neimara nikad nece biti najbolji.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi