Stvar koju Ronaldo ne podnosi je mogla biti kobna za Portuglaca!

Detalj sa meča protiv Francuske

Stvar koju Ronaldo ne podnosi je mogla biti kobna za Portuglaca!

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo je postigao dva gola protiv Francuske te tako odveo portugal u osminu finala Evropskog prvenstva.

Ronaldo je u duelu igranom u Budimpešti oba puta pogađao sa bijele tačke, stigao je do cifre od 109 golova u dresu reprezentacije te se tako izjednačio s Irancem, Ali Daeijem.

Proslava za izjednačujući gol mogla je biti kobna za najpopularnijeg fudbalera današnjice, pogotovo da je jedan od navijača Trikolora bio preciznije.

Naime, jedan od navijača je bacio flašu Coca-Cole koja je prozujala pored Ronaldove glave te je za dlaku izbjegnut novi skandal na Evropskom prvenstvu.

Neki nagađaju da je čak i flaša Coca-Cole pogodila Ronalda u predjelu vrata jer nekoliko minuta kasnije snimeljen kako češe taj dio tijela.

Oglasi

Ronaldo je poznat po tome da ne podnosi Coca-Colu, ali ista gazirana pića zbog njegovog specijalnog načina ishrane koji ga drži u top formi već godinama.

Već na startu Evropskog prvenstva je uklonio bocu Coca-Cole i poručio svima da je bolje i zdravije piti vodu što je rezultiralo da vrijednost američke kompanije za nekoliko minuta opadne za 4 milijarde eura.

Inače, Ronaldo je od 109 golova, dva dao reprezentaciji BiH u ranijim mečevima kvalifikacija.

Najviše golova dao je protiv Švedske i protiv Litvanije. U duelima protiv ovih selekcija postizao je čak po sedam golova. Golgeterski nastrojen Ronaldo je bio i protiv

Šest golova Ronaldo je dao protiv Andore, a po pet puta je tresao mreže Luksemburga, Latvije i Armenije. Po četiri gola dao je selekcijama Estonije, Farskih otoka, Mađarske i Nizozemske.

Oglasi

Tri gola dao je Belgiji, Danskoj, Sjevernoj Irskoj, Rusiji, Španiji, Švicarskoj...

Ronaldo je oborio brojne rekorde i jedan je od najboljih u povijesti nogometa, bez ikakve sumnje. Uostalom, on je na velikim takmičenjima (EP i SP) dao ukupno 21 gol, nadmašivši Miroslava Klosea koji je ostao na 19 kombinovanih golova.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

CR7 s 36 godina i 130 dana postao najstariji igrač koji je postigao dva ili više pogodaka na jednoj utakmici Evropskog prvenstva. Prijašnji vlasnik rekorda bio je Andrij Ševčenko koji je imao 35 godina i 256 dana kada je za svoju Ukrajinu zabio dva komada protiv Švedske (2012. godine).

Ronaldu je duel protiv Francuske bilo 39. pojavljivanje na velikim takmičenjima (evropskim i svjetskim prvenstvima) što je rekord za igrača koji dolazi sa Starog kontinenta.

Top Komentari

Uranija
Ali niko, ali baš niko da napomene da je Pogba sklonio flašu bezalkoholnog piva...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi