Cristianovih 109: Na listi je i reprezentacija BiH, znate li koga najviše "voli"?

I još će da traje

Cristianovih 109: Na listi je i reprezentacija BiH, znate li koga najviše "voli"?

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo sinoć je postigao nova dva gola u dresu portugalske reprezentacije.

Ronaldo je s dva gola Portugalu donio bod protiv Francuske (2:2) u posljednjem kolu grupne faze Eura. Napadač Juventusa je već postigao pet golova na turniru, a priliku da poveća taj broj imat će u ponedjeljak protiv Belgije u osmini finala.

Sa 109 golova, Ronaldo je izjednačio rekord Iranca Alija Daeija i tu ne planira stati. Bivši napadač Bayerna je u periodu od 1993. do 2006. u 149 nastupa za Iran zabio 109 golova. Do sinoć niko u reprezentativnom nogometu nije zabio toliko.

Ronaldo je od 109 golova, dva dao reprezentaciji BiH u ranijim mečevima kvalifikacija.

Najviše golova dao je protiv Švedske i protiv Litvanije. U duelima protiv ovih selekcija postizao je čak po sedam golova. Golgeterski nastrojen Ronaldo je bio i protiv

Šest golova Ronaldo je dao protiv Andore, a po pet puta je tresao mreže Luksemburga, Latvije i Armenije. Po četiri gola dao je selekcijama Estonije, Farskih otoka, Mađarske i Nizozemske.

Oglasi

Tri gola dao je Belgiji, Danskoj, Sjevernoj Irskoj, Rusiji, Španiji, Švicarskoj...

Ronaldo je oborio brojne rekorde i jedan je od najboljih u povijesti nogometa, bez ikakve sumnje. Uostalom, on je na velikim takmičenjima (EP i SP) dao ukupno 21 gol, nadmašivši Miroslava Klosea koji je ostao na 19 kombinovanih golova.
C
ristiano je i s 36 godina i 130 dana postao najstariji igrač koji je postigao dva ili više pogodaka na jednoj utakmici Evropskog prvenstva. Prijašnji vlasnik rekorda bio je Andrij Ševčenko koji je imao 35 godina i 256 dana kada je za svoju Ukrajinu zabio dva komada protiv Švedske (2012. godine).

Ronaldu je ovo bilo 39. pojavljivanje na velikim takmičenjima (europskim i svjetskim prvenstvima) što je rekord za evropskog igrača.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

No, Ronaldo nakon svake utakmice ima iste izjave i otprilike glase ovako: "Ma najvažnije je da smo pobijedili, rekordi su tek bonus. Meni je uspjeh mog tima najvažniji". Zato i jeste godinama tu gdje jeste - na samom vrhu i još će da traje.

Top Komentari

kobe24
Sve fudbalske velesile poput Latvije, Andore, Litvanije, Luxemburga
2 11
DamirT
Hahahahahaha dao pola golova Andori,Litvaniji i Farskim Otocima i neki ga smatraju najboljim u istoriji fudbala.Smijesno
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi