Legendarni Nijemac navijao za Sloveniju zbog sramotne reakcije Ronalda: "On misli samo na sebe"

Nije štedio Portugalca

Legendarni Nijemac navijao za Sloveniju zbog sramotne reakcije Ronalda: "On misli samo na sebe"

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo sinoć je zaplakao nakon što je u produžecima promašio penal protiv Slovenije što je iznenadilo fudbalsku javnost jer ga ranije nismo viđali u takvom izdanju. Takav potez Ronalda komentarisao je i Didi Hamann kojem se to uopšte nije svidjelo.

Portugal je uz dosta muke uspio da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva jer je tek nakon penala uspio da pobijedi Sloveniju koju su mnogi otpisali i prije početka duela.

Slovenci su pružili fantastičan otpor protiv favorizovanih Portugalaca i bli su veoma blizu senzacije, ali na kraju je Portugal u penal seriji uspio da dođe do pobjede i plasmana u narednu rundu takmičenja.

Međutim, dan nakon utakmice glavna tema fudbalske javnosti je Cristiano Ronaldo koji je sinoć čak zaplakao kada mu je Jan Oblak odbranio penal u samom finišu prvog produžetka.

Ronaldo je ugledao svoju majku na tribini u suzama, a zatim je i sam počeo plakati, te su ga saigrači morali tješiti pred početak drugog produžetka.

No, on je i u penal seriji prvi preuzeo odgovornost i zabio je pogodak čime se koliko-toliko uspio odužiti za sve promašaje koje je imao u 120 minuta okršaja protiv Slovenije.

Oglasi

Međutim, Ronaldove suze su mnoge iznenadile, a takav potez komentarisao je i nekadašnji njemački reprezentativac Didi Hamann koji smatra da je to bilo sramotno ponašanje od strane jednog od najboljih igrača u historiji fudbala.

"On misli samo na sebe. Opet nam je pokazao svoje pravo lice. Promašio je penal i počeo plakati na terenu. Plakao je i tokom pauze pred početak drugog produžetka i iskreno sam pomislio: 'Pa čovječe nisi samo ti najbitniji na svijetu'. To je ekipa od 26 igrača, 20 članova stručnog štaba i oko 30.000 navijača. Nisi samo ti bitan", govori Hamann i nastavlja.

"Pokušavaš biti neutralan, ali sam navijao za Sloveniju kada sam vidio Ronaldovu sramotnu reakciju. To je bilo baš nepotrebno i nikada ranije nisam vidio takvo nešto u toku utakmice".

Hamann je poručio i da je Roberto Martinez morao izvesti Ronalda iz igre nakon svega što se dešavalo pred početak drugog produžetka.

Oglasi

"Jednom kada pokažeš emocije i počneš plakati tu je kraj. Trener mu je morao reći da će ga izvesti iz igre jer je bilo očito da je uzdrman i da nije dovoljno fokusiran. Siguran sam da će on početi i narednu utakmicu, ali zaista ne vidim kako će Portugal pobijediti Francusku s ovakvom igrom".

Junak Portugala sinoć je bio golman Diogo Costa koji je odbranio čak tri penala Slovencima dok su s druge strane uz Ronalda golove postigli Bruno Fernandes i Bernardo Silva.

Portugal i Francuska meč četvrtfinala Evropskog prvenstva igraju već u petak u Hamburu s početkom u 21 sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi