Bogdanović "nagazio" Keka i Šeška zbog poraza Slovenije: Uvodi dvojicu, jedan ima psihičkih problema

Posebno se osvrnuo na izmjene u produžecima

Bogdanović "nagazio" Keka i Šeška zbog poraza Slovenije: Uvodi dvojicu, jedan ima psihičkih problema

Endin Čaušević

Rade Bogdanović ponovo se našao u centru pažnje jer je komentarisao sinoćnje ispadanje Slovenije u osmini finala Evropskog prvenstva od Portugala, a posebno je "udario" na Benjamina Šeška.

Slovenija je sinoć iznenadila fudbalsku Evropu jer je pružila fantastičan otpor Portugalcima koji su u ovaj meč ušli kao apsolutni favoriti, a na kraju su do pobjede došli tek nakon penala.

Portugal je dominirao na terenu od prve minute, ali Slovenci su odlično igrali u odbrani i uspjeli su da odole svim napadima Cristiana Ronalda i društva.

Nakon što nije bilo golova u regularnom dijelu meča gledali smo produžetke, a u finišu prvog Ronaldo je mogao sve da riješi kada je sudija pokazao penal za Portugal.

Ronaldo je odlučio da puca penal, ali je Jan Oblak odbranio njegov udarac i ostavio Sloveniju u životu. Pobjednika smo saznali tek nakon penala u kojima Slovenci nisu uspjeli da naprave senzaciju.

Briljirao je portugalski golman Diogo Costa koji je odbranio čak tri penala dok su Ronaldo, Fernandes i Silva pogađali mrežu Oblaka i na kraju odveli svoju reprezentaciju u četvrtfinale ovog takmičenja.

Oglasi

Nakon meča u Frankfurtu u centru pažnje našao se Rade Bogdanović koji tokom Evropskog prvenstva analizira mečeve na RTS-u, te se nekadašnji fudbaler Željezničara zbog svojih komentara ponovo istakao.

Bogdanović je poručio da bi bio sretan da je Slovenija prošla, ali nije imao milosti prema izmjenama koje je napravio trener Matjaž Kek, te Benjaminu Šešku koji je promašio zicer u finišu drugog produžetka.

"Bio bih sretan da je Slovenija prošla i na kraju su sitnice odlučile utakmicu. Kada četiri utakmice ne izgubite pored ovakvog 'fajta'... Ipak, neiskustvo. Ne može trener da uvede dvojicu, a jedan ima psihičkih problema. Najgori mogući izbog selektora Keka je da dva ljevonoga igrača uvedeš", rekao je Bogdanović.

Što se tiče igrača koji je imao psihičkih problema jasno da je tu mislio na Josipa Iličića koji je prošao dosta toga u privatnom životu prethodih godina. Kek mu je dao šansu u produžecima, te je nažalost upravo Iličić promašio prvi penal.

Oglasi

No, Bogdanović se nije zaustavio na tome, te je prokomentarisao i nevjerovatan promašaj Šeška u posljednjim minutama produžetaka. Pored toga imao je sličnu priliku i u regularnom dijelu meča što je Bogdanović također spomenuo.

"Šeško? Momak, kada ćeš ako nećeš večeras. Pobjegneš, pa ne šutiraš nego zgužvaš loptu lijevom nogom. To je presudilo večerašnju utakmicu. U idealnom momentu je mogao da riješi, ali to nije uradio", govori Bogdanović i dodaje.

"Najgore što može da uradi je da 'telefonira'. Položajem tijela je govorio gdje će da šutira. Mogao je sve da uradi kao u prvoj situaciji s Pepeom kada je trebao ući u liniju i izboriti faul. Igrač vrijedi 50 miliona eura, a loptu tako zgužva lijevom nogom".

Što se tiče Portugalaca oni neće imati mnogo vremena za odmor jer ih već u petak čeka četvrtfinalni okršaj i to protiv Francuske koja je jučer s minimalnih 1:0 pobijedila Belgiju.

Top Komentari

SakeKing
ma Bogdanović u jedu ruku i pravo , ali stvarno ono sinoć je pravo sr.nje bilo , igraš i gineš na terenu da bi došao do penala i da ih preko penala savladaš , onda šutiraš onako penale , ne vjerujem da slovencima nije bila taktika da dodju do šutiranja penala , ali opet sve je izgledalo kao da nisu trenirali šutiranje penala
1 0
koraj
Ovaj bogdanovic je srbijanski Caus, neko mu slagao da nesto zna o sportu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije