Zna se šta je Ronaldo prvo uradio kada je Argentina osvojila Svjetsko prvenstvo

Sigurno je njemu najteže

Zna se šta je Ronaldo prvo uradio kada je Argentina osvojila Svjetsko prvenstvo

E. Čaušević

Cristianu Ronaldu sigurno nije baš lako nakon što je njegov najveći rival Lionel Messi uspio osvojiti trofej Svjetskog prvenstva i čini se zauvijek riješiti debatu ko je najbolji igrač svih vremena. Ronaldo se danima nije oglašavao, a portugalski mediji tvrde da se zna šta je prvo uradio nakon što su Gaučosi postali prvaci svijeta.

Messi i Ronaldo su veliki rivali u fudbalu jer već 15 godina igraju na nevjerovatnom nivou i godinama traje rasprava oko toga ko je bolji igrač od njih dvojice, ali čini se da je to pitanje sada riješeno.

Nakon što je Messi uspio da osvoji Svjetsko prvenstvo i jedini trofej koji mu je nedostajao mnogi smatraju da je on najbolji igrač svih vremena, te da Ronaldo ne može više da se poredi s njim.

Ronaldo je pokušao s Portugalom da ostvari isti cilj u Kataru, ali je na kraju doživio vjerovatno najgori Mundijal u karijeri. Mečeve nokaut faze počinjao je s klupe za rezervne igrače što sigurno nije očekivao, a na kraju je u suzama napustio teren poslije poraza od Maroka u četvrtfinalu.

Dok Messi uživa u vjerovatno najvećem uspjehu u karijeri s druge strane Ronaldu karijera baš i ne ide u pravcu u kojem bio on htio.

Pored ispadanja s Mundijala on je nekoliko sedmica prije toga ostao i bez kluba jer je Manchester United raskinuo ugovor s njim, te još uvijek nije pronašao novi angažman. Želi ostati na najvećem nivou takmičenja, ali ponude koje dobija nisu ni blizu toga.

Oglasi

Jasno je da Ronaldo vjerovatno prolazi kroz najteži period svoje karijere koja je na samom zalasku i krenula je totalno nizbrdo čemu se niko nije nadao prije svega pola godine.

Pored svega toga sigurno da je Ronaldu najteže što je Messi postao prvak svijeta i već danima se ne oglašava na društvenim mrežama iako to mnogi traže od njega.

Pojedini portugalski mediji čak su objavili da je Ronaldo navodno odmah nakon završetka finala Francuska - Argentina isključio svoj mobitel jer je znao da će ga zatrpati porukama i provokacijama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Portugalski magazin Ole objavio je da je Ronaldo trenutno fokusiran samo na trening jer želi što bolje da se pripremi za nastavak sezone, a očekuje se i da uskoro odluči gdje će nastaviti svoju karijeru.

Špekuliše se da on želi da igra i na Mundijalu za četiri godine, ali tada će imati već 41 godinu i teško je desiti da će i dalje biti u reprezentaciji Portugala, te je očito njegov san o osvajanju Svjetskog prvenstva završen.

Promo

Top Komentari

axel42
Mislim da malo pretjerujete, ustvari kenjate bolje rečeno!! Što bi Ronaldu bilo najteže jer je Argentina osvojila svjetsko prvenstvo?? Vi se spuštate na nivo neke ovdje dječurlije na ovom vašem portalu! Mislite da bi Ronaldo slavio recimo da je Francuska osvojila, a ovako tuguje i pije negdje po kafanama po vašim zaključcima!!! Joj ljudi odrastite, nije ovo vrtić za djecu!! PS nisam Penaldov uvlakač ako ova dječurlija to pomisli!!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi