Sve je spremno za zimsku fudbalsku romantiku

Ronaldo se vraća kući?

Sve je spremno za zimsku fudbalsku romantiku

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo (37) i Manchester United trenutno su u vrlo komplikovanim odnosima, iako se značajno stvari mijenjaju posljednjih dana, ali svejedno je i dalje sve izvjesnije da će Portugalac napustiti Englesku.

Ronaldo ima ugovor do ljeta 2023. godine, ali on je još ovog ljeta imao plan da napusti Manchester. To je namjeravao uraditi jer je htio da igra Ligu prvaka, a kako nije bilo adekvatnih ponuda, morao je da ostane.

Onda je dobio "šamar" tako što ga je menadžer Erik ten Hag preselio na klupu, a starter je uglavnom bio na utakmicama u Evropskoj ligi, takmičenju u kojima je i postigao jedina dva gola ove sezone.

Nije ga bilo u protokolu za derbi s Chelseajem zbog klupske suspenzije jer je prethodno kolo napustio stadion bez dozvole i prije samog kraja meča. Iako je igrao u nedjelju protiv West Hama u 1:0 pobjedi, Ronaldo bi svejedno vrlo brzo trebao da napusti Manchester.

Sporting iz Lisabona i dalje je zainteresovan i, prema izvješću, sada će aktivirati svoje posljednje novčane rezerve kako bi romantično okupljanje bilo moguće već u januaru. Sporting je klub u kojem je Ronaldo i počeo svoju profi karijeru i upravo je iz Lisabona otišao u Manchester 2003. godine.

Britanski Mirror piše da je Sporting spreman da krene po Portugalca i da ga nagovori na povratak. Sporting trenutno igra Ligu prvaka i nada se plasmanu u nokaut fazi i ako uspije, imat će velike šanse da u januaru dovede nezadovoljnog Portugalca kojem se više ne ostaje na Old Traffordu.

Oglasi

Trener Sportinga Ruben Amorim (37) prije remija njegove momčadi 1:1 protiv Tottenham Hotspura u Ligi prvaka je rekao:

"Ronaldo je vrhunski igrač, ali je igrač Manchestera. Svi u Sportingu sanjaju Cristianov povratak. Ali mi nemamo novca da mu isplatimo platu. On je sretan u Manchesteru, ali ne igra, to je problem".

Ronaldo je međutim nedavno dospio na naslovnice kupnjom luksuzne vile. Za najskuplju nekretninu u Portugalu, prema pisanju raznih medija, iskeširao je 21 miliion eura! Ona se nalazi samo 40 minuta vožnje automobilom od portugalske prijestolnice.

I ako Ronaldo bude dovoljno želio da ponovo obuče dres Sportinga i da igra Ligu prvaka na proljeće, onda novac neće biti prepreka, pa makar nekadašnji napadač Real Madrida i Juventusa i sam morao da si isplaćuje plate.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Britanski mediji tvrde da je sve više znakova koji sugerišu na Ronaldov povratak u Lisabon.

Bez ikakve sumnje bi nova saradnja Ronalda i Sportinga donijela još jednu fudbalsku romantiku, no ostaje nam da vidimo šta će biti konačna odluka jednog od najboljih igrača posljednjih skoro dvije decenije.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Bio jednom jedan penaldo
2 6
user1653166290
Propo
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi