Stadionom se ori "Messi, Messi", Ronaldo gleda ka tribini, a onda je izgubio strpljenje i uzvratio!

Nije mogao da ih ignoriše

Stadionom se ori "Messi, Messi", Ronaldo gleda ka tribini, a onda je izgubio strpljenje i uzvratio!

E. Čaušević

Dva crvena kartona, traženje Cristiana Ronalda da se zamijeni sudija i gol Sadija Manea obilježili su večerašnji okršaj Al Nassra i Al Ettifaqa u osmini finala saudijskoj Kupa kralja. No, sve to palo je u sjenu kada su navijači počeli da skandiraju "Messi, Messi", a Ronaldo nije uspio da se sudrži.

Iako je Al Nassr imao ulogu favorita na kraju je ekipa iz Riyadha uz dosta muke i tek nakon produžetaka uspjela da dođe do pobjede i plasmana u četvrtfinale ovog takmičenja.

Junak Al Nassra bio je Sadio Mane koji je u 107. minuti utakmice zabio jedini pogodak na meču koji je njegov tim odveo u novu rundu saudijskog Kupa kralja.

Međutim, glavna tema nakon meča je Cristiano Ronaldo koji je večeras bio posebno nervozan. Portugalac se našao u centru pažnje kada je tražio da se zamijeni glavni sudija nakon što nije bio zadovoljan s nekoliko njegovih odluka.

Strasti je uzburkao i Anderson Talisca koji je dobio direktan crveni karton jer je udario protivničkog igrača rukom u glavu.

Oglasi

No, u finišu regularnog dijela meča snage su bile izjednačene jer je i Hazzazi iz Al Ettifaqa morao ranije pod tuš.

Međutim, detalj koji je obilježio večerašnju utakmicu i na kraju postao centar pažnje javnosti širom svijeta desio se također u finišu regularnog dijela kada su navijači Al Ettifaqa odlučili da provociraju Ronalda.

"Messi, Messi", orilo se s tribine gdje su bili navijači Al Ettifaqa kada je Ronaldo uzeo loptu da izvede aut. No, nije ostao miran na sve to i morao je da uzvrati.

Oglasi

Ronaldo je stavio prst na usta i pokazivao navijačima da ušute, a potom su reagovali fanovi Al Nassra koji su dali Portugalcu podršku. Ipak, bilo je jasno koliko je Ronaldo bio uzdrman skandiranjem imena svog najvećeg rivala što je pokazao i kada je Mane dao gol jer su otišli isti da proslave ispred navijača protivničkog kluba i pokazivao im je da sada ponovo skandiraju.

Inače, Ronaldo je reagovao na zanimljiv način i povodom Messijevog osvajanja Zlatne lopte po osmi put čime je postao apsolutni rekorder, a da on bude osvajač se Portugalcu očito nije svidjela.

Iako obojica pokušavaju da poruče da između njih ne postoji nikakav rivalitet čini se da to nije baš tačno, barem ne s Ronaldove strane.

Top Komentari

Ecosport
Gaynaldo će se roknuti zbog Messija hahahahaaha opsjednut lik sa njim, možda i njega rokne od te opsjednutosti, koji bolesnik.
2 2
HamzaVojvoda
A mesi da je igrac godine je obicno sranje pa nije ovo tenis da samo jedan dva igraca kupe trofeje svake godine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi