Bojan Krkić: "Ronaldo i Messi ne mogu biti primjer mladima"

Prerano je završio karijeru

Bojan Krkić: "Ronaldo i Messi ne mogu biti primjer mladima"

E. Škorić

Nekada veliki fudbalski talenat Bojan Krkić kaže da su uspješne priče igrača poput Ronalda ili Messija rijetke u fudbalu i da oni ne mogu da budu najbolji primjer današnjoj djeci.

Bojan Krkić, koji je ove godine napustio profesionalni fudbal, promoviše dokumentarac o svojoj karijeri, a u intervjuu španskom listu AS govorio je o rijetkim uspješnim pričama igrača poput Cristiana Ronalda ili Lionela Messija.

"To nije samo dokumentarac za ljubitelje fudbala, on ide dalje, govori o ličnim situacijama i pokazuje da Messi nije primjer. Ni Messi, ni Cristiano, ni Rafa Nadal nisu uobičajeni slučajevi, ne mogu poslužiti kao primjer mladima. Oni su izvanredni. Uspjeh nije to, što će se desiti samo njima. Uspjeh se može primijeniti u mnogim scenarijima. Za mene je Sergio Canales uspješan sportista jer je tri puta slomio koljeno i uspio u reprezentaciji Španije. Joselu, star 33 godine, stigao je u Real Madrid. Ove situacije su uspješne”, rekao je španski igrač koji je igrao za klubove kao što su Barcelona, ​​AS Roma, Ajax ili AC Milan.

"Moja priča je poruka da sam zabio 84 gola u La Ligi, a možda sam mogao i 200, ali cijenit ću trud koji sam uložio da postignem ta 84 i neću razmišljati o 200 koje nisam zabio", poručio je Krkić.

Bojan Krkić je igrao za mnoge klubove, dobro zarađivao, živio na tri kontinenta i u sedam država...

Oglasi

"Naravno, ne želim da se shvati da sam patio, ali kada napuštam fudbal to je zato što imam puno zadovoljstvo što sam završio put od 16 sezona u kojem je bilo svega. Patnja, ponos i slavlje. Mnogo golova. Bio sam jako sretan u ovih 16 godina. Ako pogledam unatrag, vidim više svjetla nego tame".

Krkić je bio velika nada Barcelone i španskog fudbala jer ga je Frank Riijkard još kao tinejdžera priključio prvom timu katalonskog kluba, a za Barcu je debitovao davne 2007. godine.

Međutim, konkurencija koju je Krkić tada imao nije mu dopustila baš da igra onoliko koliko želi. I nakon dolaska Pepa Guardiole na klupu Blaugrane on je ostao u ekipi, no na ljeto 2011. godine odlučio je da je vrijeme za odlazak.

Krkić je iz Barcelone otišao u Romu, a nakon toga lutao je po Evropi u pokušaju da pronađe klub gdje će se konačno uklopiti, no to nije uspio da uradi. Nakon Evrope igrao je u američkom MLS-u, a posljednji klub bio mu je japanski Vissel Kobe.

Sa samo 32 godine Krkić je odlučio da okači kopačke o klin i posveti se drugim stvarima u životu jer je shvatio da u fudbalu nije ispunio ono što se od njega očekivalo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Imao je priliku da igra sa nekim velikim fudbalskim majstorima, uostalom i sa Leom Messijem, no jedan ga je posebno oduševio, a to nije Argentinac.

"Ko je bio najbolji? Ronaldinho je vjerovatno bio najposebniji i najbolji igrač s kojim sam imao priliku igrati. Ronaldinha se sjećam posebno jer je za mene on najbolji igrač ikad. Gledao sam ga kao navijač, ali sam i igrao s njim i ono što je on radio na terenu i treninzima je nestvarno".

Top Komentari

Mostarac94
Danas mescini svako mudo pravi dokumentarac ili knjigu pise
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti