Cristiano Ronaldo ima veću platu nego četiri cijela tima iz Serije A!

Portugalac daleko najplaćeniji

Cristiano Ronaldo ima veću platu nego četiri cijela tima iz Serije A!

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo je najpopularniji igrač Serije A, zato i ne čudi zašto je najplaćeniji fudbaler italijanskog prvenstva.

Ugledna Gazzetta dello Sport je danas objavila detaljne podatke o platama igrača, a Ronaldo na godišnjem nivou Juventus košta 31 milion eura.

Interesantno sam Portugalac ima veću platu nego kompletni timovi četiri kluba. U pitanju su Udinese, Verona, Crostone i Spezia.

Udinese na plate igrača troši nešto manje od 31 milion eura. Ukupne plate igrača Verone iznose 24, Crotonea 22, a Spezcije 22 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Ronaldo zarađuje skoro četiri puta više od prvog pratitelja i timskog saigrača Matthijsa De Ligta kojem je plata osam miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi